У РФ оцінили шанси на повернення Криму Україні за президента Навального

19 лютого 2021, 01:30
Євген Ройзман вважає, що гасло про повернення Криму не принесе перемоги Олексію Навальному.
Навальний
Олексій Навальний / Reuters

У РФ кандидат у президенти з гаслом про повернення окупованого Криму Україні не має жодних шансів, але років через п'ять його шанси можуть збільшитися, заявив російський політик, колишній мер Єкатеринбурга Євген Ройзман.

В інтерв'ю, яке публікує видання Гордон, він відповів на питання про те, чи поверне Олексій Навальний, якщо стане президентом Росії, Крим і Донбас Україні.

"Людина, яка йде на вибори з гаслом "повернемо Крим Україні", — у нього немає ніякого шансу зараз. Припустимо, років через п'ять, цілком можливо, його шанси збільшаться. Скажу тобі більше. У 2014 році у нього б не було шансів взагалі. Зараз у нього просто немає шансів. А років через п'ять — невідомо, як повернеться", - підкреслив Ройзман.

Він поскаржився на те, що людям, як правило, буває дуже складно вибудовувати причинно-наслідкові зв'язки: "Вони не розуміють, чому щось відбувається і де був запущений цей механізм".

Що ж стосується гіпотетичного президентства Навального, то, на думку російського політика, гасло про повернення Криму не принесе йому перемоги.

"Ти чесно скажеш свою думку, але тебе ніхто нікуди ніколи не вибере. Або навпаки: піти від цих тем, не відповідати на ці питання, постаратися вибратися і намагатися вибудувати якусь розумну політику. Але коли Навальному пред'являють якісь претензії, треба розуміти одну просту річ: це не Навальний Крим забирав, це не Навальний Путіна підштовхував до того, щоб Крим забирати. І вішати зараз це на Навального: чужі помилки, чужі дії — це просто нерозумно", — додав Ройзман.

читайте такожВчені "обламали" плани Путіна щодо забезпечення Криму прісною водою

Нова справа проти Навального:

  • Справу про наклеп завели влітку 2020 року. Приводом стало висловлювання Навального про ролик на підтримку поправок до Конституції. У ньому знявся ветеран Великої Вітчизняної війни Гнат Артеменко.
  • Навальний назвав учасників ролика "холуями" і "ганьбою країни" і цим зганьбив честь і гідність ветерана, йдеться в позові.
  • У цій справі Навальному загрожує штраф до мільйона рублів або обов'язкові роботи на термін до 240 годин.

Вирок Навальному:

  • Симоновський районний суд Москви 2 лютого, прийняв рішення відправити в колонію російського опозиційного політика Олексія Навального.
  • Умовне покарання, яке він отримав по одній з кримінальних справ у 2014 році, було замінено трьома з половиною року колонії загального режиму.
  • Політик проведе в ув'язненні трохи менше, оскільки кілька місяців провів під домашнім арештом.
  • Зазначимо, що це стало його першим реальним тюремним терміном.
  • Рішення суду може бути оскаржене.

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти