"У полку інтербандерівців прибуло": українці з Французького іноземного легіону поїдуть захищати країну від РФ

28 лютого 2022, 07:48оновлено 28 лютого 2022, 09:05
Члени Французького іноземного легіону, приїдуть в Україну в повній бойовій екіпіровці. Зазвичай вони беруть участь в рамках місій під егідою ООН або НАТО.
Французький іноземний легіон
Французький іноземний легіон приїде в Україну / legionstories.com

Українці з Французького іноземного легіону зможуть поїхати в Україну в повній бойовій екіпіровці. Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації при РНБО України.

Французький іноземний легіон, що складається з висококваліфікованих піхотинців, відпускає українців, які бажають захищати свою Батьківщину. При цьому їм залишають повну екіпіровку, йдеться у повідомленні в Telegram-каналі.

Президент Володимир Зеленський також повідомив, що Україна сформує додатковий легіон територіальної оборони з іноземців.

відео дня

"Тож, в полку інтербандерівців прибуло. Начувайтеся, варвари!"- написали в ЗСУ.

'У полку інтербандерівців прибуло': українці з Французького іноземного легіону поїдуть захищати країну від РФ

Зазначимо, французький іноземний легіон - це військове з'єднання французької армії. Він складається з висококваліфікованих піхотинців. Його унікальність в тому, що легіон відкритий для іноземців, готових служити в Збройних силах Франції.

Раніше легіон налічував до 40 тисяч осіб, нині особовий склад скоротився до 9 тисяч осіб.

В наші дні Легіон використовують в основному для запобігання військових дій в рамках місій під егідою ООН або НАТО (наприклад, Боснія, Косово, Афганістан), в миротворчих операціях, для евакуації людей з районів ведення військових дій, надання гуманітарної допомоги, відновлення інфраструктури (наприклад, в Лівані та після цунамі 2004 року в Південно-Східній Азії).

При цьому Легіон готовий до проведення спецоперацій (боїв в джунглях, в нічних умовах, проти терористів і для звільнення заручників).

Як повідомляв Главред, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Під час розмови глава Української держави сказав, що наступні 24 години матимуть вирішальне значення.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти