В Італії заарештували яхти російських олігархів Мордашова і Тимченка

5 березня 2022, 05:07
Яхту Мордашова Lady M заарештували в місті Імперія біля від Сан-Ремо. Яхта Тимченка Lena стояла в самому місті. Їхня вартість оцінюється у 140 млн євро.
Тимченко, друг Путіна
Геннадій Тимченко / gazeta.ru

В Італії заарештували яхти підсанкційних російських олігархів Олексія Мордашова та Геннадія Тимченка.

Як пише видання La Repubblica, яхту власника Северсталі Мордашова Lady M заарештували в місті Імперія біля від Сан-Ремо. Розкішна яхта Lena, яка належить особистому другові Путіна і власнику Volga Group Тимченку стояла в самому місті Сан-Ремо.

Вартість двох яхт оцінюється приблизно в 140 млн євро.

відео дня

Раніше міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо повідомив, що ухвалено рішення про конфіскацію майна російських олігархів на території країни на суму 140 мільйонів євро.

Щоби виявити активи російських мільярдерів з оточення Путіна в Італії, був скликаний комітет фінансової безпеки - орган, до складу якого входять представники Міністерства внутрішніх справ, Міністерства юстиції, Міністерства закордонних справ, Банку Італії, відділу фінансової розвідки, карабінерів і Національного управління боротьби з мафією.

Як відомо, США і ЄС заапровадили санкції проти Путіна і великих російських бізнесменів після акту військової агресії РФ проти України.

Довідка: Російський бізнесмен Олексій Мордашов є президентом металургійної групи Северсталь і володіє капіталом 23 мільярди євро. Мордашов - один з наближених до президента Росії багатіїв.

Геннадій Тимченко є власником Волга груп з активами 11,1 млрд доларів.

Яхта Мордашова Леді М – це розкішне судно завдовжки у 65 метрів. З екіпажем до 14 осіб яхта може прийняти до 12 осіб в 6 каютах.

Яхта Тимченко Олена — дещо скромніша. Це човен хавдовжки 40 метрів.

Як повідомляв Главред, український матрос розкішної яхти леді Анастасія віцепрезидента компанії РФ з виробництва зброї Ростех Олександра Міхєєва, затопив її. Свій вчинок він пояснив помстою за ракетний удар російських окупантів по Києву, нанесений 24 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти