У Держдепі назвали важливу причину нових санкцій США проти Росії

15 квітня 2021, 18:47
США і надалі будуть твердо відповідати на дії Росії, заявив Блінкен.
Ентоні Блінкен
Ентоні Блінкен висловився про нові санкції проти Росії / Reuters

Державний секретар США Ентоні Блінкена зробив важливу заяву після запровадження санкцій Джо Байденом проти Росії.

За словами Блінкена, Сполучені Штати налаштовані рішуче реагувати на зловмисну діяльність Росії, спрямовану проти інтересів Америки, а також країн-союзників і партнерів.

"Ці дії (запровадження нових санкцій – ред.) покликані притягнути Росію до відповідальності за її необдумані дії. Ми будемо реагувати твердо у відповідь на активність РФ, яка завдає шкоди нам або нашим союзникам і партнерам", - заявив глава Державного департаменту США.

При цьому Блінкен підкреслив, що запровадження санкцій проти Росії зменшить ресурси, доступні для Кремля, щоб здійснювати подібну зловмисну активність в майбутньому.

читайте такожУ Байдена заговорили про нові санкції проти РФ і поставили умову Москві

У той же час він зазначив, що Сполучені Штати будуть шукати можливості для взаємодії з РФ там, де це можливо, "з метою побудови більш стабільних і передбачуваних відносин, відповідних інтересам Сполучених Штатів".

читайте такожБайден терміново ввів режим надзвичайної ситуації через агресію Росії

Нові санкції США проти Росії - про що раніше повідомляв Главред:

  • 15 квітня Джо Байден підписав нові санкції проти Росії. США ввели нові обмеження проти 32 фізичних і юридичних осіб, а також 6 російських технологічних компаній. Крім того, з Вашингтона вислали 10 осіб російської дипломатичної місії.
  • У Росії вже відреагували на американські санкції. Там пригрозили, що за "деградацію двосторонніх відносин доведеться розплачуватися". Міністерство закордонних справ Росії також "викликало на килим" свого посла в США і пообіцяло йому "важку розмову".
  • НАТО і Європейський Союз підтримали санкції проти Москви. Крім того, вони закликали Кремль припинити провокації біля кордону України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти