У Чехії розкрили плани Путіна щодо Заходу і зробили заяву

31 серпня 2024, 14:34
640
Агресор Росія вважає, що суверенітет і територіальна цілісність її сусідів мають відповідати баченню Москви, сказав глава МЗС Чехії Ян Ліпавський.

ЗСУ, війська РФ
Не можна допустити поступок інтересів України у війні з Росією - МЗС Чехії / Колаж: Главред, фото: 43-я ОМБр, Міноборони РФ

Росія веде війну проти всього Заходу, тому вона навряд чи зупиниться на Україні. Москва бачить суверенітет сусідніх країн у рамках своєї агресивної концепції. Не можна допустити поступок інтересів української держави, потрібно діяти сміливо. Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

Як повідомляє Європейська правда, під час конференції GLOBSEC він пояснив, чому не можна допустити перемоги РФ у війні проти України.

відео дня

"Наївно вважати, якщо Росія переможе в Україні, її танки зупиняться на її західному кордоні. В її спотвореному баченні суверенітет і цілісність сусідів і свобода їхніх громадян повинна відповідати російському баченню", - сказав дипломат.

За словами Ліпавського, Росія розуміє лише мову сили, і тому з нею потрібно тільки так і розмовляти.

"Російська агресія не матиме кордонів, якщо ми самі їх не встановимо", - вважає глава чеського МЗС.

Також він розкритикував політиків у Європі, які вважають можливим "умиротворення Кремля" крізь призму поступок інтересам України.

"Якщо ми твердо хочемо захистити свої цінності - нам потрібна сміливість діяти", - наголосив Ян Ліпавський.

Війна Росії проти України - новини за темою:

Кремль запустив план на тлі подій на Курщині, оскільки операція ЗСУ підірвала рейтинг Путіна, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни. На думку фахівців, тепер Москва спробує виправдатися в очах росіян за провали у Курській області.

Україні потрібно дозволити завдавати ударів углиб території РФ, сказав представник Франції при Організації об'єднаних націй Ніколя де Рів'єр. За його словами, ЗСУ слід бити туди, звідки летять удари по українській території.

У Росії мало сил для захоплення Покровська, але оточення міста можливе, вважає майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман. В інтерв'ю Главреду він сказав, що наступальний ресурс окупантів вичерпається до кінця вересня.

Хто такий Ян Липавський?

Ян Ліпавський - чеський політик, менеджер з інформаційних технологій у банківській сфері та аналітики. З грудня 2021 року обіймає посаду міністра закордонних справ Чехії. До цього був депутатом Палати депутатів чеського парламенту. Є членом Чеської піратської партії, пише Вікіпедія.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти