В Австрії спалахнув скандал через політ канцлера на літаку Фірташа

18 березня 2021, 10:55
Канцлер Австрії Себастьян Курц використовував орендований приватний літак Embraer Legacy 600.
Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ / Reuters

Повертаючись з офіційних переговорів в Ізраїлі канцлер Австрії Себастьян Курц використовував приватний літак, який ймовірно належить українському олігарху Дмитру Фірташу.

Курц разом з австрійською делегацією використовував орендований приватний літак Embraer Legacy 600 з реєстраційним номером OE-IRK, пише австрійське видання ZackZack.

У матеріалі австрійських журналістів підкреслюється, що після висадки Курца у Відні літак OE-IRK попрямував до Києва.

В офісі канцлера Австрії вже прокоментували ситуацію з перельотом Курца з Ізраїлю. Там підкреслили, що літак був замовлений для канцлера, що є "стандартним процесом".

"Це абсолютно стандартний процес бронювання індивідуальних авіаперельотів через такі компанії, як Avcon Jet. Нам невідомо, кому належить відповідний літак, і це не має значення", - заявили в канцелярії Курца.

Журналісти пишуть, що в угоді, укладеній між пов'язаною з Фірташем компанією Ukrinvest Holding AG з офісом у Відні та віденською компанією Avcon Jet AG, остання відповідає за експлуатацію Embraer 600 Legacy з номером OE-IRK.

У свою чергу PR-менеджер Фірташа Даніель Капп заявив виданню, що літак належить "компанії, яку можна віднести до Фірташа, але яка управляється автономно третьою стороною".

Справа Дмитра Фірташа:

  • Нагадаємо, у 2019 році Верховний суд Австрії дав добро на екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа в США. Трохи пізніше стало відомо, що екстрадиція Фірташа в США затягується.
  • "Станом на зараз немає дати екстрадиції. Обвинувачений звернувся про відновлення справи і подав безліч документів. За австрійським процесуальним кодексом, можна давати дозвіл на повторне відкриття справи, що і було зроблено", - розповіла прес-секретар суду Христина зальцборн.
  • Як відомо, Дмитро Фірташ був затриманий австрійськими правоохоронцями у Відні за запитом американського Федерального бюро розслідувань 12 березня 2014 року. Наприкінці того ж місяця його випустили на свободу під заставу в 125 млн євро.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти