У Вірменії зробили заяву про статус Нагірного Карабаху

3 грудня 2020, 16:43
Вірменія наполягала на вирішенні питання про самовизначення проживаючого у Карабасі народу протягом 26 років, стверджують у МЗС.
Нагірний Карабах
У Вірменії пояснили свою позицію щодо питання статусу Нагірного Карабаху / Reuters

Конфлікт у Нагірному Карабасі остаточно завершиться тільки після того, як міжнародне співтовариство прийме рішення щодо права народу, що проживає у регіоні, на самовизначення на своїй території.

Про це заявив міністр закордонних справ Вірменії Ара Айвазян у четвер, 3 грудня, коментуючи ситуацію з врегулюванням питання нагірнокарабаської війни, повідомляє Арменпресс.

За його словами, Єреван протягом 26 років закликав міжнародне політичне співтовариство визнати право корінного народу, що проживає у Нагірному Карабасі, на самовизначення. Тому конфлікт буде завершено тільки після того, як народу буде надана така можливість.читайте такожНагірний Карабах - територія Азербайджану: Путін зробив заяву

"Конфлікт буде вважатися врегульованим тільки в тому випадку, якщо право на самовизначення, здійснюване народом Арцаху, буде визнано міжнародним співтовариством. Під час війни міжнародне співтовариство зміцнило і поглибило те сприйняття, на якому ми наполягали протягом 26 років. Це питання вільних і гідних людей, що живуть на своїй історичній батьківщині", - підкреслив дипломат.

Конфлікт у Нагірному Карабасі

  • Найбільш серйозне за останні роки загострення нагірнокарабаського конфлікту відбулося 27 вересня і тривало до 9 листопада. Після взяття Баку стратегічно важливого міста Шуші, Вірменія, Азербайджан і Росія підписали угоду про припинення бойових дій.
  • У вірмено-азербайджанському конфлікті Вірменія зазнала поразки і змушена була віддати Азербайджану Агдамський, Кельбаджарський і Лачинський райони. На новій лінії розмежування та вздовж Лачинського коридору розміщені російські миротворці.
  • Російський президент Володимир Путін заявив, що питання статусу Нагірного Карабаху буде визначено пізніше.
  • У Франції вважають, що статус Карабаху повинен визначатися тільки після того, як сторони врегулюють низку проблемних моментів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти