Україна посилила позиції в рейтингу військової потужності та обігнала Білорусь

22 лютого 2021, 23:06
Армія України за своєю боєздатністю розташувалася відразу після армії В'єтнаму (24 місце) і перед Збройними силами Таїланду (26 місце).
військові, сша
США на першому місці в рейтингу / Reuters

Був оприлюднений рейтинг військової потужності країн світу - першу позицію в ньому займають США, а Україна знаходиться на 25 місці, пише PornMap - Statistics.

Рейтинг країн по військовій потужності відображає Індекс Global Firepower (GFP) 2020. Він об'єднує в собі більше 50 різних показників. Крім чисельності армії, кількості танків, кораблів, літаків та іншої військової техніки він також враховує рівень фінансування військової сфери, транспортну інфраструктуру країни, доступ до нафтопродуктів та інші фактори, які можуть вплинути на боєздатність армії.

Чим менше значення індексу, тим потужнішою армією володіє країна. Ідеальний показник PowerIndex - 0.000, що практично неможливо в рамках поточної формули розрахунку GFP-рейтингу.

відео дня
Україна посилила позиції в рейтингу військової потужності та обігнала Білорусь

Перші три рядки рейтингу військової потужності займають:

  1. США
  2. Росія
  3. Китай

Україна розмістилася на 25 позиції, а Білорусь - на 50.

Україна посилила позиції в рейтингу військової потужності та обігнала Білорусь

За оцінками американських експертів, армія України за своєю боєздатністю розташувалася відразу після армії В'єтнаму (24 місце) і перед Збройними силами Таїланду (26 місце). Слідом йдуть Алжир і Північна Корея. Відзначимо, що в порівнянні з торішнім рейтингом, Україна піднялася на одну позицію вгору.

При цьому, ЗСУ виявилися сьомими за силою в Європі, розташувавшись позаду Франції і Великобританії (7-е і 8-е місця світового рейтингу "GF-2021" відповідно), а також Італії (12-е місце), Німеччини (15-е місце), Іспанії (18-е місце) і Польщі, що займає 23-е місце глобального індексу.

Якщо розглядати українські Збройні сили за потужністю окремих видів військ, то найвагоміший внесок у потрапляння ЗСУ на 25-е місце внесли сухопутні сили. Їх потенціал знаходиться від 13-му місці по танковій потужності, і на 7 – му - по загальній потужності всієї бронетехніки, включаючи БТР, БМП та ін. Крім того, Україна обіймає 7-е місце у світі по артилерійській ударній потужності, а також є 13-ю на планеті за ракетним потенціалом, що теж зміцнює її позиції в загальному рейтингу. За сумарними показниками, сухопутна армія України займає 13-е місце серед усіх сухопутних сил на Землі.

читайте такожРосія оголосила про нові наступальні військові маневри в Криму

Військово-повітряні сили України оцінюються американськими аналітиками, як 36-ті за силою, серед бойової авіації світу. Так, найкраща ситуація в категорії бойових вертольотів – 19-е місце, і штурмової авіації-18-е місце. Найгірше становище - за кількістю і новизною винищувачів - 39-е місце, а також заправної авіації, яка за даними експертів з США у Києва відсутня зовсім. При цьому, найслабшою ланкою української армії виявилися Військово-морські сили, розташувавшись на 61-му місці в глобальному рейтингу GF-2021.

Членство України в НАТО - про що раніше йшлося:

  • НАТО захистить Україну від інтервенції, заявив американський військовий, капітан 1-го рангу, керівник Антитерористичного центру НАТО в Туреччині, начальник штабу військової місії зв'язку НАТО в Москві, представник НАТО в РФ Гаррі Табах. За його словами, на Донбасі армія США діяла б інакше.
  • В Альянсі розкрили небезпека Росії. У НАТО заявили про провальні спроби залучення Росії до співпраці.
  • У НАТО розповіли, як протистоятимуть РФ у Чорному морі. Генсек Альянсу Єнс Столтенберг зробив нову заяву з приводу протистояння НАТО і РФ.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти