Загроза удару з Білорусі: експерт оцінив ймовірність атаки РФ у січні

10 січня 2023, 12:59
Під ширмою "сил Союзної держави" Росія бачить білоруських військових, які виконують накази РФ.
Белорусская боевая машина пехоты, белорусская БМП-2, Беларусь
Андрій Коваленко оцінив загрозу удару РФ із півночі / Минобороны Беларуси, ua.depositphotos.com

Найближчим часом не варто очікувати наступу російських окупантів з північного напрямку – з Білорусі, заявив боєць тероборони, військовий аналітик Андрій Коваленко.

"Як мінімум в січні у них немає ніяких ознак підготовки ударних угруповань", - підкреслив він в інтерв'ю Главреду.

Водночас військовий аналітик пояснив, що під ширмою "сил Союзної держави" Росія бачить білоруських військових, які виконують накази російських генералів.

"Відповідно, Лукашенко, який досі намагається "петляти" від прямої участі армії Білорусі у війні в Україні, розуміє, що Росія рано чи пізно його дотисне (або його не буде)", — не виключив він.

Хто такий Андрій Коваленко

Боєць тероборони, військовий аналітик, PR-консультант, cпеціаліст з інформаційних технологій

Коваленко додав, що окупанти ставлять перед собою мету, щоб російська і білоруська армії були готові: тому білоруська авіація повинна діяти в унісон з російською, а білоруські військові, які тренуються на російських полігонах з російськими інструкторами, повинні воювати так само, як російські солдати.

Раніше заступник міністра оборони Ганна Маляр сказала, що у Росії є кілька сценаріїв атаки України - її окупаційна армія орієнтується по ситуації. На території Білорусі проводяться маневри, що вказують на перебування військ РФ у стані бойової готовності.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Москва готується до "певного загострення" ситуації на війні проти України в лютому. За його словами, Україна буде готова до будь-якого сценарію розвитку подій і відбивати ворожий наступ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти