У Путіна різко відреагували на висилку дипломатів із країн ЄС

8 лютого 2021, 19:48
Захарова підкреслила, що дії російського МЗС щодо дипломатів цих країн, а навпаки, були обґрунтовані та зроблені "з наявністю фактів на руках".
Захарова
Захарова пройшлася по висилці дипломат РФ / ТВЦ

У Міністерстві закордонних справ Росії різко відреагували на рішення Німеччини, Польщі та Швеції про висилку російських дипломатів.

Так, глава відомства Марія Захарова назвала відповідні дії країн Євросоюзу необґрунтованими і недружніми, пише ТАСС.

"Сьогоднішні рішення Польщі, Німеччини та Швеції якраз є необґрунтованими, недружніми і є продовженням тієї самої низки дій, акцій, які вживає захід щодо нашої країни, які ми кваліфікуємо як втручання у внутрішні справи країни", - сказала вона.

відео дня

Захарова підкреслила, що дії російського МЗС щодо дипломатів цих країн, навпаки, були обґрунтовані та здійснені "з наявністю фактів на руках".

"Коли ми обґрунтовували свої рішення, ми надали фактичний матеріал. Ми сказали, що це не просто якийсь політичний жест, а абсолютно обґрунтоване... рішення", - пояснила офіційний представник МЗС.

читайте такожСкандал з дипломатами: в ЄС перейшли до погроз на адресу Росії

Також зазначимо, російське посольство назвало висилку дипломата з Німеччини відверто конфронтаційним жестом і пообіцяло "адекватні та відповідні відповіді", пише Інтерфакс у понеділок, 8 лютого.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що:

  • Російське Міністерство закордонних справ видворило з країни трьох дипломатів з представництв Швеції, Польщі та Федеральної Республіки Німеччини.
  • Дипломатів видворили за їх участь у мітингах на підтримку засудженого російського опозиціонера Олексія Навального.
  • Міністерство закордонних справ ФРН оголосило персоною нон грата співробітника посольства Росії в якості відповідної міри. Таку інформацію оприлюднила в понеділок, 8 лютого 2021 року пресслужба відомства.
  • Далі, у відповідь на висилку співробітника генерального консульства Швеції в Санкт-Петербурзі за участь у мітингах на підтримку Олексія Навального, офіційний Стокгольм прийняв рішення вислати з країни російського дипломата. Про це написала керівник МЗС Швеції Анн Лінде на своїй сторінці в сервісі мікроблогів Twitter.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти