Російський МЗС вислав з РФ європейців-дипломатів через Навального

5 лютого 2021, 16:26
Групі європейських дипломатів у Міністерстві закордонних справ Російської Федерації було наказано покинути межі країни найближчим часом.
МЗС Росії
МЗС Росії / Reuters

Російське Міністерство закордонних справ видало наказ про депортацію з країни трьох дипломатів з представництв Швеції, Польщі та Федеральної Республіки Німеччини. Як написав на своїй сторінці в Twitter власний кореспондент Радіо Свобода в Брюсселі Рікард Йозвяк з посиланням на власні джерела, підставою для випровадження стала нібито їх участь у мітингах на підтримку засудженого опозиціонера Олексія Навального.

"Москва щойно вирішила вигнати трьох європейських дипломатів Швеції, Польщі та Німеччини за участь у протестах за Навального", ‒ написав Йозвяк.

Цікаво, що процес випровадження дипломатів з Російської Федерації стався в день візиту єврокомісара у зовнішньополітичних справах ЄС Жозепа Борреля-і-Фонтальеса.

Пізніше в МЗС РФ підтвердили, що Росія висилає співробітників генконсульств Швеції та Польщі в Петербурзі та посольства Німеччини в Москві. Всім дипломатам наказано покинути країну найближчим часом.

читайте такожПереговори Путіна і Байдена: у МЗС Росії назвали головну умову

Вирок Навальному:

  • Симоновський районний суд Москви 2 лютого, прийняв рішення відправити в колонію російського опозиційного політика Олексія Навального.
  • Умовне покарання, яке він отримав у кримінальній справі компанії Yves Rocher в 2014 році, було замінено трьома з половиною роками колонії загального режиму.
  • Політик проведе в ув'язненні на рік менше, оскільки йому врахували термін домашнього арешту.
  • До слова, цей вирок призвів до першого реального тюремного терміну в біографії Навального.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти