У НАТО є озброєння, яке може кардинально змінити хід війни в Україні - голова МЗС Литви

28 листопада 2023, 17:07
НАТО може надати спеціальну зброю і це могло б дати той технологічний прорив, про який просить генерал Залужний.
У НАТО є озброєння, яке може кардинально змінити хід війни в Україні - голова МЗС Литви
У НАТО є зброя, яка може змінити хід війни в Україні / колаж: Главред, фото: УНІАН, 241 окрема бригада Сил територіальної оборони

Міністр закордонних справ Литви Габріелюса Ландсбергіса заявив, що у НАТО є озброєння, яке могло б забезпечити Україні "технологічний прорив у війні проти РФ".

"Я знаю, що у нас зараз є озброєння, які потрібні Україні. Вони тут, вони не використовуються, ми відправляємо їх до третіх країн, ми продаємо їх будь-куди, але не відправляємо Україні. Ми можемо це зробити, і це могло б дати той технологічний прорив, про який просить генерал Залужний. Тоді він міг би адаптувати свою стратегію. Якщо ми відкриваємо свої поставки для нього, він може робити будь-що", - сказав Ландсбергіс під час пресконференції перед зустріччю очільників МЗС НАТО.

Крім того, міністр підкреслив, що Росія розпочала війну не лише проти України, а й "проти всіх нас", а також висловив здивування тим, що Росію знову запрошують на засідання міжнародних організацій.

відео дня

"Скільки разів ми маємо повторювати цю помилку? Один раз, два, три, чотири? Ми знову запрошуємо Росію обговорювати те, що є безпосередньою загрозою не лише для наших інтересів, а й для самого нашого існування", - зазначив Ландсбергіс, додавши, що Литва, як і дві інші балтійські країни, ухвалили рішення не брати участь у саміті ОБСЄ.

"Ми повернемося, коли Росія стане іншою", - наголосив литовський міністр.

Нагадаємо, що у НАТО попередили про підготовку нових ракетних ударів РФ по містах України. Союзники по НАТО повинні продовжувати підтримувати Україну, переконаний Єнс Столтенберг.

Столтенберг заявив про дуже складну ситуацію на фронті в Україні. Ситуація зараз складна по усій лінії фронту, але найважча – на сході. Відбуваються дуже інтенсивні бої.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти