Стало відомо про нові проблеми Північного потоку-2 у Німеччині

3 травня 2021, 22:35оновлено 3 травня 2021, 23:08
Німецькі екологи сумніваються в тому, що проект СП-2 потрібен Берліну.
Північний потік-2
Екологи знову намагаються заблокувати будівництво Північного потоку-2 у Німеччині / Reuters

Одна з найбільших екологічних організацій Німеччини NABU подала позов проти будівництва російського газопроводу Північний потік-2 у німецьких територіальних водах. У природоохоронній організації стверджують, що трубопровід проходить через чотири охоронюваних райони в Балтійському морі і шкодить морському середовищу. До того ж екологи сумніваються, що проект СП-2 потрібен Берліну.

Як повідомляється на сайті організації, екологи намагаються оскаржити дозвіл на реалізацію газопроводу Північний потік-2, яке видало Федеральне агентство морського і гідрографічного управління ФРН. У позові йдеться про недобудовану ділянку трубопроводу в німецьких територіальних водах. У зв'язку з позовом роботи на цій ділянці наразі не ведуться.

До того, як було подано вищевказаний позов, йшла процедура заперечення. Вона почалася ще у 2018 році і була розширена в березні 2021 року. Агентство морського і гідрографічного управління ФРН відхилило це заперечення 1 квітня 2021 року.читайте такожСША доб'ють Північний потік-2, у РФ немає шансів - Atlantic Council

Екологи стверджують, що наразі існує тільки один спосіб для обмеження збитку Балтійському морю. При цьому вони сумніваються в доцільності реалізації російського газопроводу для Німеччини.

"Крім того, все більш актуальним стає питання, чи потрібен нам взагалі цей трубопровід", - підкреслюється в повідомленні.

Північний потік-2 новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти