США не тиснутимуть на Україну щодо членства у НАТО - Білий дім

16 лютого 2022, 07:15
194
США не чинитимуть тиск на Україну та інші країни. Зокрема, це стосується вступу або невступу в ті чи інші альянси, заявила Джен Псакі.
Джен Псакі, Україна, НАТО
Джен Псакі заявила, що США не будуть тиснути на Україну щодо вступу в НАТО / Фото Reuters

Вашингтон не планує схиляти Україну до членства в НАТО. Про це заявила прессекретар президента США Джен Псакі у вівторок, 15 лютого.

Вона підкреслила, що держави "мають право на суверенітет і територіальну цілісність, і це їхній вибір", повідомляється на сайті Білого дому.

"Наша позиція полягає в тому, що ми не збираємося тиснути на Україну або будь-яку іншу країну, щоби вона вступала або не вступала в Альянс. Це питання з боку США не порушувалося", - сказала Псакі.

відео дня

Як повідомляв Главред, днями посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в ефірі ВВС Radio 5 допустив відмову від членства України в НАТО, щоби не було війни з РФ.

Пізніше в МЗС України заявили, що слова посла "були вирвано з контексту", а сам дипломат зазначив, що його заява була результатом непорозуміння. Пристайко підкреслив, що Україна не переглядатиме план щодо вступу до Північноатлантичного альянсу.

Раніше генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що двері НАТО для майбутнього членства України залишаються відкритими попри загрозу можливого нападу Росії.

Курс України на членство в НАТО та ЄС

7 лютого 2019 року Верховна Рада ухвалила закон Про внесення змін до Конституції України (про стратегічний курс держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору), ініційований президентом.

За відповідне рішення проголосували 334 народних депутати.

19 лютого цей закон урочисто підписав у парламенті п'ятий президент України Петро Порошенко.

21 лютого 2019 року зміни до Конституції набули чинності.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти