США готують кібератаку по Росії, щоб її відчув Путін - NYT

8 березня 2021, 07:35
Хакерські атаки стануть відповіддю адміністрації президента Джо Байдена на злом федеральних мереж. Ці заходи поєднуватимуться з економічними санкціями.
Байден, Путін
США готують кібератаку по Росії, щоб її відчув Путін / Reuters

США найближчими трьома тижнями планують здійснити кілька кібератак проти Росії у відповідь на злом американських урядових мереж наприкінці 2020 року. Хакерські атаки проводитимуться в поєднанні з економічними санкціями.

Як повідомляє видання The New York Times з посиланням на знайомих з планами посадових осіб, атаки будуть невидимими для світу, але "очевидними для російської розвідки, збройних сил і президента Володимира Путіна".

За словами співрозмовників NYT, це стане відповіддю адміністрації президента Джо Байдена на злом федеральних мереж. Відзначається, що це питання набуло особливої актуальності в Білому домі, Пентагоні та спецслужбах незабаром після публічного викриття прогалини в Microsoft, що використовується малим бізнесом, органами місцевого самоврядування та ключовими військовими підрядниками.

Чиновники заявили, що ці заходи поєднуватимуться з економічними санкціями та розпорядженням президента США Джо Байдена щодо посилення федеральних урядових мереж після російських хакерських атак.

Хакерська атака на США

  • Інформагентство Reuters 13 грудня опублікувало інформацію, згідно з якою хакери з Росії зламали сервери Мінфіну США та Національного управління з комунікацій.
  • У The Washington Post з посиланням на власні інсайдерські джерела вважають, що кібератаку реалізувало угруповання Cozy Bear, пов'язане з російською розвідкою.

Санкції США проти Росії - про що йшлося раніше:

  • 29 січня в Білому домі заявили про те, що американська адміністрація веде роботу з підготовки нових санкцій проти РФ у зв'язку з отруєнням Навального. Американці мають намір детально вивчити інцидент, після чого особисто президент Джо Байден прийме рішення про застосування обмежень проти Росії.
  • 13 лютого в Держдепі США заявили, що Джо Байден доручив розвідці підготувати доповідь про всі протиправні дії Росії за останні кілька років. За підсумками буде ухвалено рішення про запровадження нових обмежень.
  • 22 лютого радник президента США Джо Байдена з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Вашингтон найближчими тижнями визначиться з заходами у відповідь на торішню хакерську атаку Росії на американські федеральні відомства. Він уточнив, що це будуть не тільки санкції.
  • 2 березня США запровадили санкції проти Російської Федерації за отруєння і вирок опозиціонеру Олексію Навальному.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти