ЗМІ повідомили про нові погрози США на адресу Росії

7 березня 2021, 23:41
У США заявили, що спецслужби РФ підривають довіру до COVID-вакцин через інтернет.
вакцинація
США підозрюють Росію через вакцини від коронавірусу / Reuters

Російські спецслужби розгорнули дезінформаційну кампанію, спрямовану на підрив довіри до світових виробників вакцин від коронавірусу, в тому числі до Pfizer.

У центрі глобальної взаємодії Держдепартаменту США говорять мінімум про чотири публікації, які могли бути пов'язані з діяльністю російської розвідки, пише Wall Street Journal.

Зокрема, певні сайти зосереджували увагу на новинах про побічні ефекти від вакцини Pfizer та інших західних препаратів, переконували, що в США поспішно схвалили для використання вакцину Pfizer, і вводять в оману публікації.

Йдеться про сайти New Eastern Outlook, Oriental Review, News Front (базується в окупованому Криму) і Rebel Inside.

Всі вони контролюються російськими спецслужбами - Службою зовнішньої розвідки, ФСБ і розвідувальним управлінням Генерального штабу Збройних сил Росії.

читайте такожЛікарі назвали побічні ефекти від вакцини Pfizer, яку чекає Україна

Відзначається, що у цих сайтів невелика аудиторія, але потенційно дані з цих сайтів можуть передруковувати більші російські та міжнародні ЗМІ.

Вакцина від коронавірусу Pfizer - про що раніше повідомляв Главред:

  • Головний санітарний лікар Віктор Ляшко 30 січня заявив, що Україна отримає вакцину Pfizer / BioNTech в рамках глобального механізму COVAX. За його словами, наша країна отримає 117 тисяч доз вакцини.
  • 22 лютого заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко заявив, що постачання вакцини від коронавірусу Pfizer в Україну перенесені з кінця лютого - на початок березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти