Німеччина вводить санкції проти РФ через хакерські атаки

29 травня 2020, 20:29
Обмеження будуть носити персональний характер.
Німеччина, Росія
Німеччина впроваджує чергові санкції проти громадян РФ / abnews

Німеччина впроваджує нові персональні санкції через атаки на Бундестаг хакерів ГРУ.

Як пише Der Spiegel, заяву зробила представник міністерства закордонних справ ФРН Марія Адебар.

"Санкційний режим дозволяє заморожувати активи, вводити обмеження в'їзду як для осіб, так і для організацій. Це процес, який ми запускаємо", — зазначила представник Берліна.

відео дня

Відзначається, що під нові обмеження можуть потрапити підозрюваний в атаці Дмитро Бадін і глава ГРУ (нині — Головного управління Генштабу ЗС Росії) Ігор Костюков. За інформацією слідства, "обвинувачений у співпраці з іншими особами, імена яких поки що не відомі, здійснював в інтересах спецслужби іншої держави агентурну діяльність проти ФРН".

читайте такожВ розвідці США пригрозили новими санкціями проти Північного потоку-2Це буде перший випадок, коли країна ЄС застосує механізм санкцій за кібератаки. Росіян чекає заморожування активів і введення обмежень на в'їзд для осіб чи організацій.

"У відомстві вважають цей крок політичним сигналом на адресу Москви, який повинен дати зрозуміти, що вона не може робити все, що заманеться. Для введення санкцій потрібне одноголосне рішення Ради ЄС. Поки опору цьому рішенню немає", - пише Der Spiegel.

У МЗС Німеччини у зв'язку з інцидентом був викликаний посол Сергій Нечаєв. Під час розмови дипломат вів себе традиційно для Кремля і категорично заперечив ймовірність хакерських атак з боку Росії. У відомстві йому представили докази, однак він відмовився з ними ознайомитися, незважаючи на наявність в документах ордера на арешт винних.

Як раніше повідомлялося, на засіданні Ради безпеки ООН російська делегація фактично вдалася до шантажу, говорячи про припинення вогню в глобальних конфліктах.

Нагадаємо, влада Великобританії заявила, що Росія і Іран намагалися вчинити крадіжки даних про розробки, які пов'язані з проблемою коронавіруса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти