РФ планує нову війну в Європі: експерт назвав несподіваний сценарій і терміни

22 січня 2024, 11:40
981
Кремль може використовувати проксі силу, не виключає Володимир Горбач.
Володимир Путін, Володимир Горбач
Володимир Горбач спрогнозував ймовірні дії Кремля / Главред, скрін

Політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач спрогнозував ймовірність гібридної операції РФ проти однієї з країн НАТО з ультиматумом нанесення ядерного удару.

Як підкреслив він в інтерв'ю Главреду, Кремль може використовувати проксі силу - наприклад, Білорусь, в якій нібито вже офіційно розміщена російська ядерна зброя.

"Білорусь вводить це в своє законодавство і повертає свій ядерний статус. Отже, Росія може грати руками Лукашенка і фактично використовувати підконтрольну їй Білорусь так само, як Іран хуситів, щоб не підставляти себе під удар у відповідь", - не виключає експерт.

відео дня

Разом з тим він вказав на те, що на сьогодні Росія дійсно готує інформаційне поле для проведення гібридних операцій в Європі.

"Вони вже починають скаржитися на депортацію громадян Росії з країн Балтії, або, наприклад, на закриття кордону з Фінляндією для доступу російських громадян на її територію. Наскільки НАТО буде готовим відповідати і яким чином – ніхто не знає. Думаю, все буде розвиватися поступово, і, можливо, цей процес досягне певної кульмінації, яка взагалі розрядить всю цю напруженість, яку Росія вносить в міжнародні відносини. Можливо, такий ядерний виклик консолідує західний світ, але це можна буде перевірити тільки емпірично", - додав Горбач.

Хто такий Володимир Горбач?

Володимир Горбач - політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва, експерт з питань зовнішньої та внутрішньої політики України. Автор більше 50 публікацій в українських і закордонних виданнях на тему зовнішньої і внутрішньої політики України, в тому числі - виборчих стратегій і виборчих технологій, пише Вікіпедія.

Раніше повідомлялося про те, що Кремль планує нову війну в Європі. Росія спробує провести нову провокацію, не виключає Сергій Бульба.

Нагадаємо, раніше Олександр Хара розповів варіанти завершення війни в Україні. Експерт вважає, що для України було б добре, якби росіяни зрозуміли, що більше не можуть вести цю війну.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти