"Путін вже політично обнулений": публіцист пояснив, які помилки приведуть президента РФ до краху

25 березня 2023, 01:35
Диктатор Путін, переконаний публіцист Олександр Сотник, постійно перебуває у світі власних фантазій – і це неодмінно приведе його до краху.
Сотник, Путін
Олександр Сотник і Володимир Путін / Колаж фото УНІАН

Повномасштабне військове вторгнення країни-агресора РФ, в Україну, було неминуче. Про це під час чату на Главреді сказав головний редактор каналу Sotnik-TV, журналіст, письменник, публіцист Олександр Сотник.

"Не було жодного варіанту уникнути війни. У Кремлі і сам Путін, і все його оточення були замотивовані на війну. Вони вже ділили владу. Наприклад, мені достеменно відомо, що пан Сурков вважав, що його зроблять одеським губернатором. Тобто хтось вважав себе Харківським губернатором, хтось - херсонським і так далі. У них на всі стільці вже були розкладені шапки. Путін і його оточення були абсолютно впевнені в тому, що нехай не за три дні, але за тиждень-два Україну візьмуть. Те, що тоді несла пропагандистка Симоньян, було загальним розумінням і загальним очікуванням", − сказав він.

Але далі, за словами Сотника, російських агресорів чекав жорстокий крах їх шапкозакидацьких настроїв.

"Але все пішло інакше. Раптом з'ясувалося, що армія розкрадена. Раптом з'ясувалося, що морального духу немає – є один сморід. Раптом з'ясувалося, що генерали – паркетні, воювати не вміють. Та й солдатня якась п'яна, небоєздатна. Коли стало зрозуміло, що Київ ні за три дні, ні за 30 днів, ні за 300 днів ніяк не береться, почалися розбірки на кремлівському рівні – а чому, власне, так. Путін же був упевнений, що все вийде. Він же 5 мільярдів доларів ввалив у те, щоб з населенням України провели нормальну роботу! Скільки грошей Медведчук віджав, викрав! Путін був упевнений, що українське населення буде з квіточками, з хлібом-сіллю зустрічати російські танки, скаже: "Ой, рідний братик зайшов нарешті". Але ні, українці стали свинцем поливати. З чого б це?",- відверто бурчить публіцист.

Сотник переконаний, сам диктатор Путін постійно перебуває у світі власних фантазій – і це неодмінно приведе його до краху.

"Та тому що на словах було одне, а на ділі зовсім інше. Путін давним-давно живе в своєму паралельному світі, і йому доповідають не про реальний стан справ, а те, що він хоче чути. Зверніть увагу, в Маріуполь Путін приїжджав під покровом ночі, як справжній кримінальник. Шмигнув вночі. А зустрівся з ким? З ФСОшниками (співробітники Федеральної служби охорони РФ – Главред). А з ким йому там ще зустрічатися? […] Так що Путіну про все брехали, тому в точці прийняття рішення він зробив відразу кілька неприпустимих помилок, і всі вони фатальні. Пам'ятаєте, коли ми з вами спілкувалися п'ять років тому, я сказав, що як тільки Путін рушить танки на Київ, він закінчиться. Путін і закінчився. Те, що ми бачимо зараз, це "живий труп", він вже політично обнулений. Так що все збувається", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше політичний експерт, керівник Центру громадської аналітики "Вежа" Валерій Клочок висловив думку, що глава Китаю може вже знати, хто опиниться на місці російського диктатора Володимира Путіна. Диктатора РФ може замінити на посаді Патрушев або Мішустін, при цьому саме з Михайлом Мішустіним зустрічався китайський президент Сі Цзіньпін.

Російський адвокат і правозахисник Микола Полозов раніше зазначав, що російські еліти зрозуміють, що вони "підуть на дно" разом з Путіним в той момент, коли російська окупаційна армія втратить Крим. На тлі поразки на фронті російські еліти можуть задуматися про передачу Путіна під трибунал.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти