Путін розуміє, що його "спецоперацію" в Україні провалено - Грозєв

18 березня 2022, 07:46
Співробітники ФСБ затримали директора Росгвардіі Романа Гаврилова. Міняти коней на переправі під час війни неприпустимо, зазначив Христо Грозєв.
Володимир Путін
Володимир Путін / Фото Reuters

Президент країни-агресора Володимир Путін розуміє, що його "спецоперація", а за фактом війна в Україні, провалена. Таку думку озвучив Христо Грозєв - кореспондент з веб-сайту журналістських розслідувань Bellingcat, що спеціалізується на фактчекінгу та розвідці відкритих джерел.

Грозєв повідомив з посиланням на три власні джерела, що в РФ управління військової контррозвідки ФСБ затримало заступника начальника Росгвардіі Романа Гаврилова.

"Три незалежні джерела повідомляють, що заступник начальника Росгвардіі (підрозділ внутрішніх військ РФ, який зазнав величезних втрат в Україні) генерал Роман Гаврилов затриманий ФСБ", — написав Грозєв в Twitter.

відео дня

Гаврилов також раніше працював у ФСО, службі безпеки російського глави Путіна. Причина затримання Гаврилова незрозуміла. За словами одного джерела, заступник начальника Росгвардіі був затриманий за "витік військової інформації, що спричинила загибель людей". А два інших джерела стверджують, що причина - "розтрата витрат на паливо".

Путін розуміє, що його 'спецоперацію' в Україні провалено - Грозєв

"Поки важко припустити, у що саме виллється чистка/перестановка у верхівці силовиків. Ясно одне: безперечно, Путін розуміє, в якому лайні опинилася ця операція. Все настільки погано, що він змінює коней на переправі, що під час війни неприпустимо", — пише він.

Путін розуміє, що його 'спецоперацію' в Україні провалено - Грозєв

Як повідомляв Главред, військовий експерт в області авіації й технологій Джастін Бронк назвав три можливі сценарії, які залишилися у Кремля в Україні.

За його словами, російські окупанти зараз перебувають у "небезпечному становищі". Ймовірно, воно погіршиться ще більше в найближчі тижні без серйозної паузи в бойових діях, а це означає, що життєво важливо, щоб українці продовжували наполегливо битися.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти