"Путін – хворий самогубець": ексрозвідник КДБ описав психологічну проблему диктатора

20 липня 2023, 03:10
950
В додаток до усіх рис глави Кремля у нього ще є величезний комплекс неповноцінності. Також він під впливом емоцій може прийняти абсолютно ірраціональне рішення.
Владимир Путин, Сергей Жирнов
Ексрозвідник КДБ описав психологічну проблему Путіна/ колаж: Главред, фото: скрін

Російський диктатор Володимир Путін завжди оточує себе великою кількістю охорони, що вказує на те, що він боїться за своє життя. У той же час він поводиться так, щоб привернути до себе увагу на міжнародній арені, й використовує для цього, зокрема, шантаж ядерною зброєю.

Поведінку диктатора РФ можна описати як поведінку хворого самогубця, який насправді не хоче вмирати, а лише хоче привабити до себе увагу, і не розуміє усіх ризиків. Таку думку висловив колишній нелегал КДБ СРСР і СЗР Росії, політемігрант у Франції, письменник Сергій Жирнов в інтерв'ю Главреду.

"Путін взагалі самогубець за своєю суттю, але він хворий самогубець. Адже ті люди, які дійсно хочуть покінчити з собою, вони просто тихо щось приймають і вмирають. Однак є люди, які насправді цього не хочуть, але хочуть привернути до себе увагу. І Путін відноситься саме до таких – він постійно кричить про цю ядерну бомбу, тому що, строго кажучи, у нього ніякого іншого аргументу на крайній випадок просто не залишається", – зазначив Жирнов.

У той же час ексрозвідник КДБ наголошує, що інші країни уже давно перестали сприймати погрози Путіна серйозно. Для них глава Кремля уже як той хлопчик, який кричав "Вовки, вовки", а коли настав момент, коли прийшли справжні вовки, йому вже ніхто не вірив.

Ще одна риса характеру російського диктатора, за словами Жирнова – це величезний комплекс неповноцінності. При цьому ексрозвідник наголошує, що саме у КДБ і помітили в Путіна таку психологічну проблему.

"Коли він навчався Червонопрапорному інституті, у нього була бійка і був привід в міліцію. З ним, до речі, працювали психологи після цієї бійки, розпитували його, і вони зрозуміли, що це людина, яка надзвичайно емоційно приймає рішення, незважаючи на те, що він це ретельно приховує. І під впливом емоцій він може прийняти абсолютно ірраціональне рішення", – розповів ексрозвідник КДБ.

За його словами, саме через це Путіна не взяли у розвідку, а в його характеристиці в інституті написали, що він "емоційно нестабільний, морально і психологічно нестійкий до стресу, і в стані стресу під впливом емоцій може прийняти ірраціональне рішення, небезпечне для нього самого і для служби".

Саме тому після року навчання в Червонопрапорному інституті Путіна не залишили у Москві, а відправили назад до Ленінграда. Жирнов зазначив, що ця характеристика КДБ підтверджується.

У той же час колишній розвідник КДБ звернув увагу, що ця схильність Путіна до ірраціональних рішень і створює ризик того, що російський диктатор може зробити ірраціональний крок і натиснути на ядерну кнопку.

"Він здатний на такий крок, тому що війна в Україні абсолютно довела, що це – риса його характеру. Війна була ірраціональна, дурна і з військової точки зору, і провальна з економічної, політичної, геополітичної, соціальної та якої завгодно ще точки зору. Але Путін уперся, і одного разу впершись рогом в якесь ірраціональне рішення, він не здатний або дуже з великими труднощами здатний від нього відмовитися", – зазначив Жирнов.

Дивіться відео інтерв'ю Сергія Жирнова Главреду про двійників Путіна:

Хто такий Сергій Жирнов

Сергій Олегович Жирнов - полковник запасу другого розряду, колишній розвідник-нелегал. Журналіст, економіст-міжнародник, громадський діяч, правозахисник, міжнародний консультант, пише cyclowiki.org.

У 1999-2001 роках прославився своєю безпрецедентною історією зі спробою в судовому порядку отримати на руки диплом про закінчення КІ КДБ СРСР. Служба зовнішньої розвідки Російської Федерації з 1997 року відмовляється видати колишньому розвіднику-нелегалу Жирнову його власний диплом про закінчення давно розшифрованого шпигунського вишу під приводом небезпеки розголошення державної таємниці. Неординарна судово-шпигунська історія отримала широкий публічний резонанс в Росії та за кордоном.

Путін і війна в Україні

Раніше ексрозвідник КДБ зазначав, що у Путіна проблеми з головою, він прикидається смертельно хворим. Російський диктатор особисто бере участь у всіх важливих для РФ зборах і зустрічах, там він вічно кашляє.

Нагадаємо, ексглава ГУР назвав мету Путіна у війні з Україною. Колишній глава ГУР Валерій Кондратюк вважає, що Путін намагається унеможливити подальший розвиток України як ефективної економічної держави.

Також раніше повідомлялося, що після удару по Кримському мосту у Путіна помітили дивну поведінку. У Путіна підвищився градус релігійності. Тепер він навіть на фронт приїздить з іконами, зазначає російський опозиційний політтехнолог Аббас Галлямов.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти