Стрибок у Всесвіт: Британський мільярдер Бренсон відкрив еру космічного туризму

11 липня 2021, 18:49
Корабель Virgin Galactic відокремився від носія на висоті 16 кілометрів і провів у польоті близько двох годин.
Корабель Virgin Galactic злітав у космос
Корабель компанії Virgin Galactic злетів з космодрому Америка / Reuters

У неділю, 11 липня, на Землі стартувала ера космічного туризму. Літак-носій з космічним кораблем компанії Virgin Galactic злетів з космодрому Америка в Нью-Мексико в США.

На його борту в космос відправився засновник компанії 70-річний британський мільярдер Річард Бренсон. Згідно з планом, корабель відокремився від носія на висоті 16 кілометрів і провів в польоті близько двох годин, пише Reuters.

Відзначимо, що корабель відправився в суборбітальний простір на висоту 100 км, де екіпаж корабля на кілька хвилин зміг відчути невагомість. Після цього космоліт повернувся на Землю і здійснив посадку в космопорт Америка.

Додамо, що всього на кораблі знаходяться вісім осіб. Серед попутників Бренсона: Бет Мозес, головний інструктор астронавтів Virgin Galactic; Колін Беннет, провідний інженер Virgin Galactic; і Сіріша Бандла віце-президент компанії зі зв'язків з урядом і досліджень.

VSS Unity пілотував Дейв Маккей і Майкл Масуччі, а Фредерік Стеркоу і Келлі Латимер будуть пілотували VMS Eve.

В ході польоту корабель компанії Virgin Galactic з британським мільярдером Бренсоном на борту досяг межі космосу.

У підсумку корабель з Бренсоном повернувся на Землю.

Звернемо увагу, що Virgin Galactic конкурує з американською Blue Origin, створеної в 2000 році засновником Amazon Джефом Безосом. Він оголосив, що полетить першим пасажирським рейсом Blue Origin на своїй ракеті New Shepard. Запуск Blue Origin запланований на 20 липня.

читайте такожПричини розірвання контракту між Джанет Джексон і Virgin Records

Нагадаємо, в 2018 році в США в пустелі Мохаве випробували суборбітальний пілотований космоплан VSS Unity класу SpaceShipTwo космічної компанії Virgin Galactic.

Під час випробування були включені ракетні двигуни, що стало великим кроком вперед для Virgin Galactic. В рамках раніше проведених тестів за участю VSS Unity запуск двигунів не здійснювали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти