Вигдали вихід: влада Білорусі поділилася з ОБСЄ своїми планами

8 вересня 2020, 19:59
У Лукашенка зізналися, що не визнають опозицію в особі Координаційної ради.
Білорусь, протести
Білорусь представила ОБСЄ план виходу з кризи / Reuters

Білорусь представила ОБСЄ план виходу з кризи, яка сталась в країні після виборів президента.

Про це заявив на спеціальному засіданні Постійної ради ОБСЄ представник Білорусі Андрій Лозовик і зазначив, що влада країни наполягає на проведенні конституційної реформи. На їхню думку, саме цей крок здатен врегулювати кризу в країні. Про це повідомляє РБК.

Лозовик також пояснив, що влада Білорусі не визнає опозицію в особі координаційної ради, оскільки переговори з нею матимуть на увазі діалог щодо передачі влади. З цієї ж причини не приймаються пропозиції про посередництво.

читайте такожЛукашенко готується зіскочити з поїзда, що летить під укіс

Також представник Білорусі в ОБСЄ повідомив про наміри влади країни провести референдум до 2022 року, на якому буде схвалена нова Конституція країни.

В основі нової Конституції нібито буде закладена лібералізація політичної системи зі зменшенням повноважень президента на користь передачі їх частини парламенту.

Як раніше повідомляв Главред, президент Білорусі Олександр Лукашенко не виключив дострокових президентських виборів після проведення конституційної реформи.

Нагадаємо, в Білорусі тривають акції протесту проти результатів президентських виборів 9 серпня, які учасники вуличних акцій вважають сфальсифікованими на користь Олександра Лукашенка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти