Поки в межах України російські війська, вона не вступить в ЄС - заступник голови Єврокомісії

11 січня 2023, 13:36
Україна не зможе стати членом Європейського Союзу до тих пір, поки в її межах знаходяться російські війська, говорить заступник голови Єврокомісії Франс Тіммерманс.
Тиммерман, ЄС
Поки в межах України російські війська, вона не вступить до ЄС - заступник голови Єврокомісії / колаж фото УНІАН

Україна не зможе стати членом Європейського союзу до тих пір, поки на її території знаходяться війська російських окупантів. Про це заявив в інтерв'ю порталу Deutsche Welle заступник голови Єврокомісії Франс Тіммерманс.

"Ні, це неможливо. Але вся ідея в тому, щоб Україна вийшла з цього конфлікту переможницею, суверенною, незалежною, вільною і мала можливість сама зробити цей вибір. І я думаю, що Україна бореться за те, щоб це сталося. Європейський Союз повинен підтримати Україну в досягненні цієї мети", - відповів чиновник.

До того чиновники Єврокомісії особливо відзначили − коли Україна отримала офіційний статус кандидата в члени Євросоюзу –не варто забувати, що прийняття до складу ЄС можливе тільки після виконання Копенгагенських критеріїв. Серед них-наявність стабільних державних інститутів, діюча ринкова економіка і здатність ефективно виконувати зобов'язання члена ЄС.

Як кажуть юристи-міжнародники, відкриття переговорів про вступ (після чого Україні потрібно буде адаптувати законодавство до Європейського по 35 переговорним главам), навіть в теорії неможливо раніше осені нинішнього року.

Нагадаємо, раніше раніше Еммануель Макрон заявив – Росії потрібно надати гарантії в майбутній системі безпеки в Європі (якраз в той період, коли Кремль знову почне мирні переговори з офіційним Києвом).

"Ви думаєте, що коли ми проходили випробування, пов'язані з Ельзасом і Лотарингією [прикордонні Французькі регіони, які були практично 50 років окуповані Німеччиною-Главред], ми б хотіли, щоб світовий лідер говорив нам зробити те чи інше? Так і тут – це вирішувати українському народу самостійно, а не нам вирішувати, на яких умовах, як і коли (проводити переговори – Главред)", - розповів Макрон.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти