Пентагон готує ЗСУ до ближнього бою з росіянами - WP

24 серпня 2022, 04:40
США обіцяють направити в Україну нову зброю та обладнання, які краще підготують армію до боротьби з російськими військами на ближчих відстанях.
ВСУ, Пентагон
США дають зброю Україні, яка підготує ЗСУ до ближнього бою/ Фото УНІАН, Reuters

США обіцяють направити в Україну нову зброю та обладнання, які краще підготують армію до боротьби з російськими військами на ближчих відстанях, пише The Washington Post.

Останній пакет є першим кроком до усунення деяких недоліків в озброєнні, яке знадобиться українським силам для проведення контратаки.

Допомога в розмірі майже 800 мільйонів доларів, про яку було оголошено в п'ятницю, включатиме 40 бомбостійких машин, оснащених роликами, які допомагають підривати міни. Також США передають більш легкі гаубиці, які легше переміщати.

відео дня

У пакеті також будуть безвідкатні гвинтівки з радіусом дії в кілька сотень метрів і ракетні пускові установки на відстані менше трьох миль, що набагато ближче, ніж нинішня відстань між українськими та російськими підрозділами в багатьох місцях.

"Це можливості, які підвищують мобільність українців, оскільки вони дивляться на дуже складне середовище, зокрема на півдні України", - заявив журналістам Високопоставлений чиновник оборони США.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти