Орбан в Угорщині промиває студентам мізки за допомогою фанатів Путіна - Bloomberg

9 грудня 2023, 22:12
Коледж Матьяша Корвіна вважається приватним, в більшості своїй він фінансується урядом Орбана, отримуючи від нього різноманітні "гранти".
Орбан, Путін
Орбан і його партія фінансують вуз, де викладають путіністи / колаж Главред, фото УНІАН і скріншот з відео

Скандально відомий своїми проросійськими поглядами угорський прем'єр Віктор Орбан (і його партія "Фідес") фінансує в Будапешті коледж Матьяша Корвіна ‒ і веде там пропутінську і протрамповську пропаганду. Про це повідомляє західне новинне агентство Bloomberg.

За даними журналістів, на лекції в університет запрошують прихильників російського диктатора Володимира Путіна і колишнього президента США Дональда Трампа. У коледжі є 18 філій в Угорщині, відділення у Відні, центри в Україні та Румунії. У жовтні 2023 року до цього списку приєдналася Словаччина.

Крім того, у вузі діють угоди з навчальними закладами в Брюсселі, Нью-Йорку і декількох британських містах. У планах у керівництва - подальше розширення.

відео дня

Bloomberg зазначає - незважаючи на те що коледж вважається приватним, в більшості своїй він фінансується урядом Орбана, отримуючи від нього різні "гранти".

Перед студентами коледжу регулярно виступають запрошені лектори. Серед них - скандальний колишній ведучий каналу Fox News, прихильник Дональда Трампа і "рупор" російської пропаганди Такер Карлсон, а також американський економіст Джеффрі Сакс, який розділяє критичну позицію Орбана з приводу санкцій проти Росії.

Як говорить науковий співробітник Німецького фонду Маршалла США Даніель Хегедюш, через університет Орбан забезпечує своїй партії Фідес популярність серед освіченої молоді, розширює власний вплив в інших країнах і зміцнює націоналістичну ідеологію, яку сам називає "неліберальною демократією".

Ця теза підкріплює і те, що, на думку колишнього стажиста коледжу, лекції з історії та політики часто читали члени "Фідес".

"Там навчаються аспіранти з Франції, Англії, Німеччини та інших країн, які пишуть те ж, що говорить угорський лідер на своїх мовах і нав'язують погляди Орбана своїм землякам", – підсумував Хегедюш.

Скандальні заяви Віктора Орбана про війну в Україні

Скандально відомий своїми проросійськими і пропутінськими поглядами прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україні нібито "не здобути перемогу" над країною-агресором Росією. При цьому він повторив пропагандистські тези Кремля ‒ мовляв, "Америка хоче втягнути" Угорщину у війну проти Росії, але угорці "на неї не підуть".

Крім того, пропутінський прем'єр-міністр Орбан сам "задивляється" на українську територію. Нещодавно він цинічно заявив, що Закарпаття - це "стародавня Угорська земля".

Пізніше Орбан заявив, що необхідно зробити все можливе, щоб не допустити контрнаступу і посадити Київ і Москву за стіл переговорів. За словами Орбана, контрнаступ, який готують ЗСУ, "є справою українців".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти