Протести в Мінську розпалюються: барикадам протистоять внутрішні війська

10 серпня 2020, 23:07оновлено 11 серпня 2020, 02:17
Загони ОМОН використовують гумові кулі і світлошумові гранати.
Протести в Білорусі
Протести в Білорусі спалахнули знову / Фото: Tut.by

У Білорусі в центр Мінська направили внутрішні війська для розгону демонстрантів, які виступають проти фальсифікацій на виборах президента і обрання на черговий термін Олександра Лукашенка.

Як повідомляє видання NEXTA в своєму Telegram-каналі, протестуючі продовжують збиратися з різних кінців міста на головних вулицях.

Міліція відтісняє учасників протесту в Мінську з проспекту Переможців. ОМОН використовує світлошумові гранати і гумові кулі.

На вулиці столиці вже виїхала спецтехніка, в тому числі водомети. Протестуючі автомобілісти перекривають дороги і закривають проїзд силовикам.

ОМОН жорстко затримує демонстрантів, щоб не допустити скупчення протестуючих в одному місці. У них стріляють із пневматичних дробовиків і закидають світлошумовими гранатами. Демонстранти при жорстких зіткненнях відступають у двори і перегруповуються. Чутна стрілянина чергами.

Журналісти повідомляють, що в Бресті почали зводити барикади. Городяни використовують підручні матеріали, включаючи бетонні лавки. У силовиків шпурляють шматки тротуарної плитки.

читайте також"У Варшаві у Лукашенка три голоси": білоруський журналіст назвав причину протестів

Відзначимо, в Мінську увечері 10 серпня знову почалися протести громадян , які не згодні з результатами виборів президента і перемогою Олександра Лукашенка.

Раніше в штабі Тіхановської прийняли рішення, згідно з яким вона не братиме участь в масових акціях про невизнання результатів президентських виборів.

Нагадаємо, в Мінську повідомили, що в перший день масових протестних акцій проти підсумків президентських виборів Білорусі КДБ вдалося запобігти замаху на головного кандидата від опозиції Світлану Тіхановську.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти