Жодної капітуляції України: Столтенберг вказав Путіну жорстку умову перемовин

11 березня 2024, 16:18
Агресор Росія не вирішуватиме, вступати країнам Європи до Північноатлантичного альянсу чи ні, сказав генеральний секретар блоку Єнс Столтенберг.
Столтенберг, Путін
Потрібно показати Путіну, що він не доб'ється своїх "цілей" на полі бою - Столтенберг / Колаж: Главред, фото: УНІАН, скріншот YouTube

Потрібно продовжувати надавати допомогу Україні та посилювати Київ, щоб показати главі Кремля Володимиру Путіну, що він не отримає "бажаного" результату в рамках бойових дій. Путін має сісти за стіл перемовин, треба знайти рішення, за якого Україна залишиться незалежною. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

У понеділок, 11 березня, перед стартом церемонії підняття прапора Швеції біля штаб-квартири Альянсу він прокоментував можливість перемовин України і Росії.

"Президент Путін почав цю війну, і він може закінчити її сьогодні, але Україна не має такої можливості. Капітуляція - це не мир. Нам треба продовжувати робити Україну сильною. Нам треба показати Путіну, що він не отримає бажаного на полі бою, але має сісти за стіл перемовин і шукати рішення, за якого Україна визнається і залишається суверенною незалежною державою", - сказав генеральний секретар колективного блоку безпеки Заходу.

відео дня

Також Єнс Столтенберг наголосив, що Швеція зробить НАТО сильнішим, а "двері Альянсу відчинені, і не Росія має вирішувати, який шлях обирати європейським країнам".

Перемовини України та Росії

Війна Росії проти України може завершитися в рамках перемовного процесу, якщо Москва ухвалить формулу миру Києва, сказав президент Володимир Зеленський. Сценаріїв замороженої війни українська держава не сприйме.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган запропонував провести саміт миру з Росією в Стамбулі, проте український гарант Володимир Зеленський відкинув таку ініціативу. Наразі Москва не може стати учасником мирного саміту.

Китай і Туреччина закликають Україну та РФ до перемовин, проте Москва використовує ці сигнали, щоб знизити рівень міжнародної підтримки Києва. Також Кремль сподівається на поступки з боку західного світу.

Хто такий Єнс Столтенберг

Єнс Столтенберг - норвезький державний і політичний. Прем'єр-міністр Норвегії (2000–2001 і 2005–2013). З 1 жовтня 2014 року - Генеральний секретар НАТО.

У вересні 2014 заявив про те, що українське питання стане пріоритетним для нього, пише Вікіпедія.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти