Спадкоємець Путіна з Кабаєвою не отримає швейцарського паспорта - ЗМІ

20 червня 2022, 17:46оновлено 31 липня 2022, 14:23
Парламент Швейцарії відмовився вносити законодавчі зміни, що дозволяють автоматично надавати громадянство всім, хто народився на території країни.
Путін, Кабаєва
Путін, Кабаєва / ua.depositphotos.com і instagram.com/sevakrivoshapova

Швейцарські парламентарії відмовилися підтримувати законодавчі зміни, які б дозволили людям,що народилися і вчилися на території цієї країни, автоматично отримувати громадянство. Про це повідомляє місцевий портал Le News.

Депутати не підтримали ініціативу – 112 голосів "проти", а 75 парламентаріїв - "за". У законопроєкті передбачалося, що дитина, народжена в Швейцарії від батьків-іноземців і навчався в Швейцарії, автоматично отримував швейцарське громадянство після досягнення 18-річного віку.

Як кажуть експерти, громадянство по праву народження (на юридичній мові воно називається Jus soli ‒ в перекладі з латині "право грунту") зустрічається в основному в країнах Північної і Південної Америки.

Ситуація в тому, що отримати швейцарське громадянство досить непросто. Для цього потрібно людині потрібно жити мінімум десять років в Швейцарії і виконати величезну кількість вимог. Більш того, заявки на отримання швейцарського громадянства обов'язково затверджуються Федеральною адміністрацією, кантонами (районами) і муніципальною владою.

читайте такожУ "фюрера" не все спокійно: ЗМІ з'ясували причину сімейних сварок Путіна і Кабаєвої

Нагадаємо, раніше швейцарська газета SonntagsZeitung повідомляла, що російська гімнастка Аліна Кабаєва в 2015 і 2019 народила двох синів від президента Росії Володимира Путіна.

Перша дитина, за даними газети, народилася в місті Лугано. Путін при пологах не був присутній. Відповідно, якби вищевказаний закон прийняли, то син Кабаєвої і Путіна міг би автоматично отримати громадянство країни після досягнення 18 років.

Другий син, за рішенням диктатора Путіна, нібито народився вже в Москві,

Пізніше влада Великобританії запустили новий пакет санкцій щодо оточення президента Росії Володимира Путіна. В обмежувальному списку опинилися колишня гімнастка Аліна Кабаєва, яку в ЗМІ називають "дружиною Путіна", а також його колишня дружина Людмила. Крім того, в списку опинилися інші особи - родичі глави РФ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти