"Світ забуде": у Британії зробили  заяву щодо збільшення військової допомоги Україні

30 жовтня 2023, 23:01
57435
Шаппс сказав, що Британія надасть більше військової підтримки і об'єднає союзників, щоб дати Україні те, що їм потрібно для перемоги.
Ураинские военные, Грант Шаппс
У Британії зробили заяву щодо збільшення військової допомоги Україні/ 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу, скрін

Велика Британія пообіцяла збільшити обсяг військової допомоги, яку надає Україні. Окрім того, країна планує співпрацювати з іншими союзниками, щоб забезпечити Києву необхідну підтримку. Про це заявив міністр оборони Британії Грант Шаппс у соцмережі Х.

"Путін сподівається, що світ забуде про термінову необхідність підтримки України. Велика Британія ніколи цього не допустить", - йдеться у повідомленні.

Шаппс сказав, що Британія надасть більше військової підтримки і об'єднає союзників, щоб дати Україні те, що їм потрібно для перемоги.

відео дня

"Це було моє послання віцепрем'єру Олександру Кубракову сьогодні", - додав глава Міноборони Британії.

Військова допомога Україні

17 жовтня повідомлялося про те, що Байден планує попросити у Конгресу $100 млрд для України та Ізраїлю. Тоді з'явилась версія про те, що гроші будуть виділені в рамках спільного пакету допомоги Україні та Ізраїлю, щоб добитись схвалення ініціативи з боку "республіканців".

19 жовтня Байден виступив зі зверненням і заявив, що Ізраїлю потрібна допомогти в боротьбі з ХАМАС, а Україні – для відбиття військового нападу агресора Росії.

20 жовтня Байден запросив у Конгресу 61 мільярд доларів для України в рамках широкого пакету допомоги на 106 мільярдів доларів. З цих грошей більшу частину отримала б Україна, а Ізраїль - 14,3 мільярда доларів.

Згодом стало відомо про те, що у США блокують пакет допомоги Україні та Ізраїлю. Сенат Штатів може заблокувати пакет допомоги Києву та Єрусалиму через розбіжності в лавах сенаторів-"республіканців", пишуть американські журналісти.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти