"Краще передати техніку": у Міноборони Польщі відмовилися посилати війська в Україну

2 березня 2024, 15:57
Польща виключила можливість відправки військ в Україну. У Міноборони країни вважають, що краще передати техніку українській армії.
Польща, офіцери
У Міноборони Польщі відмовилися посилати війська в Україну / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Польські офіцери відкидають можливість відправки своїх військ в Україну. З такою заявою виступив міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш, якого цитує портал Kresy.

"Ми вважаємо, що набагато краще передати техніку", - заявив чиновник.

Коментуючи нещодавню заяву президента Франції Еммануеля Макрона щодо відправки європейських військ в Україну, він сказав, що це не ініціатива НАТО, а суто французька ініціатива".

відео дня

Косиняк-Камиш сказав, що Польща навчає зараз третину українських військових.

"У нас немає ні таких планів, ні таких намірів. Ми говоримо це прямо і ясно нашим союзникам. НАТО таких планів не має", - додав він.

Відправлення військ союзників в Україну - історія питання

Президент Франції Еммануель Макрон під час міжнародної конференції на підтримку України висловив думку, що в майбутньому війська західних союзників можуть бути використані в Україні для допомоги в протистоянні російській агресії, але наразі немає консенсусу з цього питання, повідомляє Le Figaro.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що Альянс наразі не має планів щодо відправлення військ в Україну, незважаючи на обговорення цієї можливості деякими західними країнами, йдеться в матеріалі AP.

Канцлер ФРН Олаф Шольц відкинув ідею відправки військ європейських країн або НАТО в Україну, пише Sky News.

Заступник міністра оборони Польщі Цезарій Томчик зазначив, що поки що Польща не розглядає можливість відправки своїх військ в Україну, пише Radio Zet.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк позитивно сприйняв обговорення можливості відправки військ НАТО в Україну, яка була висловлена президентом Франції, зазначає Reuters.

Що сказав Макрон про відправлення військ союзників в Україну

Після завершення конференції з підтримки України, яка 26 лютого відбулася в Парижі, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що відправку західних військ в Україну в майбутньому не можна "виключати".

Пізніше він назвав свою заяву про потенційне введення сухопутних військ в Україну "добре обміркованою" і "виваженою".

"Це досить серйозні теми. Кожне слово, яке я говорю з цього приводу, зважене, обдумане і виміряне", - сказав Макрон.

Глава МЗС Франції Стефан Сежурне заявив, що війська західних країн, які теоретично можуть бути відправлені в Україну за пропозицією президента Макрона, не будуть залучені до бойових дій.

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас підтримала ідею Макрона. Вона заявила, що лідери західних країн не повинні відкидати можливість відправки сухопутних військ в Україну.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти