Лише поразка російської армії в Україні допоможе повалити Путіна - Politico

21 березня 2024, 14:58
Підтримка Путіна залишається стійкою серед російського населення. Тільки поразка диктатора у війні в Україні може повалити його, пише Politico.
Путін, Росія
Поразка Росії в Україні - єдина реалістична можливість краху путінського режиму / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, УНІАН

За останні два роки світова громадськість чула безліч прогнозів, що дні диктатора РФ Володимира Путіна вже полічені - і він нібито страждає від смертельної хвороби. І хоча невдалий заколот ватажка ПВК Євгена Пригожина влітку 2023 року викликав більш обнадійливі прогнози, що це, безсумнівно, стане початком краху Путіна, нічого не сталося. Наразі Путін тримається за владу вкрай міцно, повідомляється в матеріалі західного видання Politico.

Як кажуть експерти, жодні дії нинішньої опозиції не зможуть серйозно зашкодити російському лідеру - хоч би як затято їх висвітлювали західні видання. Вони можуть підняти бойовий дух опозиції та викликати роздратування Кремля, але не призведуть до падіння режиму Путіна або сформованої системи управління, яка, судячи з останніх опитувань місцевих соціологів "Левада-Центру", має підтримку більшості росіян із поточним рейтингом схвалення 86%.

Але, кажуть експерти, вірити у зворотне - просто видавати бажане за дійсне. Відсутність будь-яких серйозних масових протестів проти диктатора Путіна всередині країни-агресора Росії свідчить багато про що.

відео дня

Фахівці стверджують, що це означає: поразка Росії в Україні - єдина реалістична мета.

"Це не тільки дасть Україні суверенне право обирати свою долю, а й утримає Путіна від подальшої агресії - і, можливо, врятує і Росію, оскільки саме це може змінити політичну динаміку країни", - пише Politico.

Вибори в Росії 2024 року

8 грудня 2023 року президент Росії Володимир Путін заявив про участь у виборах у 2024 році.

Центрвиборчком РФ затвердив триденне голосування на виборах президента РФ, це відбудеться вперше. Вибори триватимуть 15, 16, 17 березня. Дострокове голосування триватиме з 25 лютого до 14 березня.

У ЦВК РФ також заявили, що хочуть провести вибори на тимчасово окупованих територіях.

Вибори в Росії

18 березня російський Центрвиборчком заявив, що Путін переміг на президентських виборах, набравши 87,28% голосів.

За словами глави ЦВК Росії Елли Памфілової, явка виборців на виборах у Росії була рекордною і становила 77,44%.

Крім того, комісія заявила, що Путін здобув від 88,12 до 95,23 відсотка голосів в окупованих Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях і Криму.

Остаточні результати голосування в Росії оголосять 21 березня.

Російський диктатор Володимир Путін спробує використати свою "перемогу з рекордним результатом" на так званих виборах президента РФ як передумову для затяжної війни в Україні. Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти