Лавров вибухнув звинуваченням на адресу України і закликав Європу до дій

28 лютого 2021, 12:51
Лавров закликає Раду Європи відреагувати на ситуацію з переглядом державами історичних подій.
Лавр
Рада Європи має відреагувати на події в Україні та країнах Балтії - Лавров / Reuters

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров у річницю 25-річчя вступу Росії до Ради Європи звинуватив організацію у відсутності реакції на нібито масштабні порушення прав людини у вигляді "дискримінації російського і російськомовного населення" в Україні та країнах Балтії. Про це йдеться в посланні Генеральному секретарю СН Марії Пейчинович Бурич, опублікованому на сайті Міністерства закордонних справ РФ.

За словами Лаврова, Рада Європи такими діями підриває авторитет організації, яка повинна реагувати на події, спрямовані на перегляд історичних подій і "звеличення посібників нацистів".

"Відсутність належної реакції на такі масові і довгострокові порушення прав людини, як дискримінація російського і російськомовного населення в Україні і в країнах Балтії, розхитує авторитет Ради Європи. Організація, що виникла на руїнах Другої світової війни, не повинна байдуже дивитися на прояви історичного ревізіонізму і звеличення посібників нацистів", - підкреслив глава МЗС РФ.читайте такожЕксперт пояснила наслідки заяви Лаврова про розрив Росії і Євросоюзу

Відносини Росії і Заходу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти