"Вдарить бумерангом": в ООН попередили про наслідки пандемії

7 травня 2020, 19:00оновлено 7 травня 2020, 19:51
За словами представника ООН, поширення китайської хвороби може "вдарити" по економіках США та країн Євросоюзу.
ООН
ООН попередила про наслідки коронавіруса / Фото: Reuters

Під час пандемії китайського коронавірусу, який швидко поширюється світом з грудня минулого року, в ООН зробили гучну заяву про наслідки епідемії.

За інформацією Голосу Америки, заступник генерального секретаря ООН Марк Лоукок вважає, що поширення епідемії коронавірусу в бідних країнах може бумерангом вдарити по США, Європі та країнах Заходу, якщо вони не допоможуть подолати вірус в країнах, що розвиваються.

читайте такожДоктор М'ясників пояснив, що не так зі статистикою за COVID-19 в РФ

відео дня

"Ніхто не буде в безпеці, поки всі не будуть у безпеці. Нам потрібні надзвичайні заходи", – заявив він.

За його словами, світ ще може уникнути ситуації, коли однорічна проблема може перетворитися в десятирічну проблему з усіма прогнозованими наслідками: "нестабільністю, міграцією, створення умов для терористів".

Відзначається, що пандемія досягне свого піку в бідних країнах через три місяці або пів року і бідні країни вимагатимуть значних обсягів допомоги: "Якщо не діяти зараз, мають бути готові до посилення конфліктів, голоду і смертності".

Нагадаємо, раніше вчені з Нідерландів підтвердили ще один спосіб передачі китайського коронавірусу - фекально-оральним шляхом. Саме тому у 30% пацієнтів спостерігаються проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Також відзначимо, за спостереженнями лікарів, які перехворіли китайським коронавірусом чоловіки в середньому могли б прожити на тринадцять років довше, а жінки — на вісім.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти