Німеччина хоче менше платити Євросоюзу за зброю для України - Daily Telegraph

3 грудня 2023, 14:48оновлено 9 грудня 2023, 22:55
198
Німеччина хоче скоротити свої витрати до європейського фонду миру, з якого закуповується зброя для України, пишуть британські журналісти.
ВСУ, Німеччина
Німеччина бажає, щоб її військова допомога ЗСУ враховувалася в ЄС як внесок у фонд миру / Колаж Главред, фото: 36-а ОМБП імені контр-адмірала Михайла Бєлінського, УНІАН

Влада Німеччини хоче скоротити свої витрати до європейського фонду миру, з якого закуповується зброя для України. Нібито в Берліні вважають, що прямі поставки озброєння повинні враховуватися як внески, пише з посиланням на власні джерела британське видання The Daily Telegraph.

Журналісти зазначають, що отримало в розпорядження "неофіційний документ". У ньому Німеччина зазначила, що 20-мільярдний Європейський фонд миру повинен враховувати військову допомогу, яку Берлін надав Україні на двосторонній основі.

Німеччина бажає, щоб її військова допомога враховувалася в ЄС як внесок у фонд миру. Берлін є найбільшою економікою ЄС і вносить чверть коштів у вищевказаний фонд ЄС.

відео дня

За даними британців, цей документ викликав побоювання в ЄС - мовляв, канцлер Німеччини Олаф Шольц може блокувати спроби Європи підтримати Україну у війні з Росією.

Ще в одному документі, які є в розпорядженні видання, Франція виступає за припинення поставок зброї через Європейський фон миру. Париж пропонує зосередитися на спільних закупівлях.

Можливі плани з примусу України до переговорів з РФ

Німецьке видання Bild, посилаючись на власні джерела в урядових колах ФРН, пише, що влада США і Німеччини намагаються втягнути Україну в переговори з Росією. Вони вже навіть нібито "придумали" план, як посадити за цей стіл президента України Володимира Зеленського.

Президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц хочуть схилити Україну до мирних переговорів з РФ, не чинячи прямого дипломатичного тиску на Зеленського. Сторони хочуть допомогти Києву зайняти "стратегічно вигідну переговорну позицію", з якою вже можна буде домовлятися з Путіним про "суверенітет і територіальну цілісність" країни.

США і Німеччина, як основні постачальники військової допомоги, хочуть використовувати цей важіль впливу. Як повідомляється, сторони передаватимуть Україні стільки зброї, скільки знадобиться для стримування окупантів, без можливості звільнити окуповані території.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти