Газпром добудував морську ділянку Північного потоку-2: першою ниткою трубопроводу пустили газ

11 серпня 2021, 17:02
Триває трубоукладання другої нитки газопроводу СП-2.
Північний потік-2
Морські секції трубопроводу, що прокладені між Росією і Німеччиною, вже з'єднані / Reuters

Морська частина першої нитки російської магістралі Північний потік-2 технічно добудована. Роботи були завершені ще у липні, але зараз морські секції, прокладені між Росією і Німеччиною, з'єднані. У середу, 11 серпня, стартували роботи з заповнення газопроводу паливом.

Як повідомляє пресслужба компанії-оператора СП-2, морська ділянка трубопроводу технічно добудована. Укладання труби на цій частині завершили ще у липні, а наразі морські секції, які прокладені між РФ і ФРН, з'єднані.читайте такожГазпром за крок від добудови СП-2 і обрубав поставки газу до Європи: експерт заявив про небезпечну гру

11 серпня розпочалися тестові роботи із заповнення магістралі паливом. Другу нитку трубопроводу продовжують добудовувати.

відео дня

"Трубоукладальні роботи морською частиною другої нитки тривають. Всі роботи проводяться у відповідності з усіма необхідними дозволами", - підкреслюється у повідомленні.

Нагадаємо, раніше посол Росії у Німеччині Сергій Нечаєв сказав, що у Москви немає жодних юридичних зобов'язань і відповідальності щодо угоди Вашингтона і Берліна відносно Північного потоку-2. За його словами, заява США і Німеччини не позначиться на будівництві трубопроводу, який повинні добудувати в лічені тижні.

Північний потік-2

Сполучені Штати і Німеччина 21 липня оголосили про те, що держави уклали угоду щодо трубопроводу Північний потік-2. Документ передбачає гарантії Україні з боку Німеччини у вигляді запуску санкцій проти Росії у разі нової агресії щодо Києва. Також Берлін повинен посприяти продовженню російсько-українського контракту на транзит газу до Європи ще на 10 років.

У Києві критикують американо-німецькі домовленості щодо СП-2. Згідно з позицією Офісу президента, документ нічого не гарантує Києву і є виключно декларацією. Відтак, Україна продовжить боротися проти російського газопроводу і вестиме подальші перемовини із Заходом.

Журналісти Bloomberg з посиланням на співрозмовників у середовищі німецьких чиновників написали, що Німеччина не збирається зупиняти роботу Північного потоку-2 у разі агресії Росії проти України. Ймовірним сценарієм є посилення санкцій щодо Москви на рівні Євросоюзу.

У Європі на тлі дискусії щодо добудови та запуску Північного потоку-2 утворився дефіцит газу, який супроводжується рекордним злетом цін на паливо. В ОДТСУ України і Нафтогазі вважають, що Газпром влаштував шантаж Євросоюзу питанням палива, щоб прискорити схвалення введення до експлуатації трубопроводу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти