Експерт пояснив, чи зможе Росія скористатися кризою з відставкою Ліз Трас

21 жовтня 2022, 22:36
Як каже Тарас Загородній, росіяни можуть радіти відставці Ліз Трас, але це ніяк не допоможе їм врятувати своє угруповання військ під Херсоном.
Ліз Трас, Росія
Експерт пояснив, чи зможе Росія скористатися кризою з відставкою Ліз Трас / https://ua.depositphotos.com

Нинішня політична криза у Великобританії, яка вже викликав відставку прем'єр-міністра Ліз трас, навряд чи країна-агресор, Росія, зможе використати у своїх інтересах. Про це в інтерв'ю Главреду розповів політичний та економічний експерт Тарас Загородній.

"Росіяни краще б собою займалися, адже для них нічого не зміниться. Англосакси можуть довго запрягати, але коли вже запрягли і все, як поїзд, пішло по колії, цей процес вже не зупиниш. Зміна уряду ніяк не вплине на загальну поведінку та інтереси державного апарату. Плюс погані новини для росіян полягають у тому, що у військово-промисловий комплекс Великобританії вкладені великі гроші. А коли це відбувається, тобто коли ВПК розкочегарюється, то галузь починає диктувати умови урядам за допомогою лобістських компаній і всіх інших структур, які з цим пов'язані. Тому росіяни, звичайно, можуть радіти відставці трас, але це ніяк не допоможе їм врятувати своє угруповання під Херсоном, не додасть їм нових танків і мотивованих озброєних людей. Та й санкцій з РФ ніхто не зніме. Тому що кумиром трас була Тетчер, Джонсона - Черчілль, який провів Великобританію через Другу світову війну. А все це, незалежно від прізвища - погані новини для Росії", ‒ сказав він.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великобританії Ліз трас у четвер, 20 жовтня оголосила про відставку.

Вона заявила, що йде у відставку з поста прем'єр-міністра після бурхливих 45 днів на посаді.

За п'ять тижнів на своїй посаді з трас позбулася двох головних міністрів, підтримки парламентської фракції і електорату.

Варто зазначити, що з початку повномасштабної війни в Україні Ліз трас засуджувала дії РФ і говорила про підтримку України. Вона переконана, що всі союзники повинні забезпечити Україні перемогу у війні, адже це важливо "для існування безпеки, свободи і демократії в Європі".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти