Щоб не спали на землі: як активіст робить ліжка для кішок і собак з автомобільних шин

25 листопада 2021, 18:47
Хлопець уже самостійно виготовив понад 6 тисяч ліжок для тварин, більшість з яких подарував притулкам.
Щоб не спали на землі: як активіст робить ліжка для кішок і собак з автомобільних шин
Бразилець робить ліжка для тварин із шин / Facebook Caminhas Pets

Допомогти тваринам і врятувати природу – таку мету перед собою поставив художник Амарілдо Сілва Філью з Бразилії. Він почав збирати старі автомобільні шини і перетворювати їх на комфортні ліжечка для безпритульних собак та котів.

Любитель тварин збирає автомобільні шини і ретельно їх чистить, зазначає Good News Network. Далі він відрізає верхівку з однієї сторони, фарбує виріб і знизу кладе фанеру. Щоб чотирилапим друзям було ще комфортніше, хлопець у таке ліжечко кладе м'яку подушку, пошиту власноруч.​

Щоб не спали на землі: як активіст робить ліжка для кішок і собак з автомобільних шин
Амарілдо Сілва Філью уже виготовив понад 6 тисяч ліжок для тварин / Facebook Caminhas Pets

​Амарілдо Сілва Філью уже самостійно створив понад 6 тисяч ліжок для котів і собак. Більшість зі своїх виробів він подарував тваринам, які живуть у бразильських притулках.

відео дня

Хлопець навіть відкрив свій інтернет-магазин, у якому продає нішеві екологічно чисті товари для власників домашніх тварин.

Такою ініціативою активіст не лише покращує життя тварин, а й робить вклад у збереження чистити навколишнього середовища. Адже шини є високотоксичними і небезпечними відходами, які вимагають спеціальної утилізації. Коли вони потрапляють на звалища, токсичні з’єднання можуть проникати у ґрунт та підземні води, а під час дощу разом із потоками води вони досягають річок. Якщо ж шини спалювати, то виділятиметься отруйний дим.

Щоб не спали на землі: як активіст робить ліжка для кішок і собак з автомобільних шин
Більшість ліжок для тварин хлопець передав притулкам / Instagram amarildosilvaoficial

Раніше повідомлялося, що в Києві на Оболоні жінка влаштувала зоопарк у маленькій квартирі. Киянка тримала екзотичних та хижих чотирилапих і птахів у тісних клітках. Разом у квартирі мешкали борсук, вовк, дві лисиці, хижі птахи та вісім собак породи Стаффордширський тер'єр. Деякі з тварин були сильно травмовані. Коли зоозахисники вилучили вовка, він мав шість відкритих переломів на одній лапі.

Також раніше оголосили переможця премії "Найсмішніше фото тварини". У премії Comedy Wildlife Photography Awards переміг фотограф Кен Дженсен з Блекберна в Англії. Він зобразив мавпочку з провінції Юньнань в Китаї, яка опинилася у "пікантній ситуації". Загалом за перемогу змагалися автори семи тисяч знімків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти