Нападуть на одного члена НАТО – матимуть справу з усіма: США пригрозили Росії жорсткою відповіддю

15 березня 2022, 08:18оновлено 15 березня 2022, 10:02
США та Північноатлантичний альянс збільшать кількість своїх сил на східному кордоні НАТО.
НАТО
США пригрозили Росії жорсткою відповіддю у разі нападу/ Reuters

Якщо Росія нападе на одного з членів Північноатлантичного альянсу, то це розглядатиметься як збройний напад на усе НАТО.

США пригрозили Росії наслідками у разі нападу на держав-членів після бомбардування окупантами військової бази в Яворові біля Львова на заході України, пише німецьке видання "Die Welt". Яворів розташований за декілька десятків кілометрів від кордону України з Польщею, яка є членом НАТО.

"Збройний напад на одного з членів НАТО розглядатиметься як збройний напад на всіх", – заявив офіційний представник Пентагону Джон Кірбі, виступаючи на одному з телеканалів.

відео дня

Також Кірбі зазначив, що США і НАТО збільшать свою присутність на східному кордоні Північноатлантичного альянсу. Він додав, що територію НАТО захищатимуть не лише її країни-члени, а й союзники.

На тому, що США захищатимуть кожен дюйм території НАТО, наголосивши і радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

У тієї ж години раніше президент США Джо Байден заявляв, що хоче унеможливити конфронтації з РФ. Кірбі також зазначив, що у НАТО є спеціальна лінія зв'язку з Міноборони Росії, щоб унікальні прямих конфліктів. І для того, щоб уникнути конфронтації з РФ, американські військові не втручатимуться безпосередньо у війну в Україні.

Раніше у Пентагоні заявили, що Росія завела в Україну вже 100% військ, які зібрала для нападу. У США зазначають, що поки що не фіксується поповнення російського війська додатковими силами чи боєприпасами.

Також повідомлялося, що російські війська застосовують в Україні ту ж тактику, яку раніше застосовували у сирійському місті Алеппо. Загарбники стріляють по цивільних об'єктах, не дають доставляти гуманітарні вантажі та зривають проведення евакуації населення.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти