Вилетіли навіть штурмовики: Білорусь перекинула 1000 "штиків" до кордону з Україною

23 серпня 2024, 19:28
693
В Гомельску область, яка межує з Україною, направили вертольоти, штурмовики та підрозділи з танками, розповіла моніторингова група.
Вилетіли навіть штурмовики: Білорусь перекинула 1000 'штиків' до кордону з Україною
Білорусь перекинула до кордону з Україною щонайменше тисячу військових / Колаж: Главред, фото: Telegram-канал Пул первого, wikimedia.org, Міністерство оборони Республіки Білорусь

Білорусь перекинула щонайменше тисячу військових до Гомельської області, яка межує з Україною, після початку операції ЗСУ в Курській області. Також до українського кордону відправили вертольоти, штурмовики та важку техніку. Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн".

За даними OSINT-проекту, з 10 серпня білоруські військові частини, зокрема Збройні сили та Військово-повітряні сили, почали прибувати до Гомельської області, яка межує Україною. Перекидання військ пов'язане з ситуацією в Україні та активними бойовими діями в Курській області Росії.

"Наразі на південному напрямку сконцентровано угруповання чисельністю не менше ніж 1000 осіб", - зазначив "Беларускі Гаюн".

відео дня

Окрім того, в Гомельську область направили кілька вертольотів і штурмовиків. Також туди вирушили підрозділи з бронетранспортерами, танками та зенітними ракетними комплексами С-300ПС.

Вилетіли навіть штурмовики: Білорусь перекинула 1000 'штиків' до кордону з Україною
Перекидання військ Білорусі до кордону з Україною / Фото: Беларускі Гаюн

Що таке "Беларускі Гаюн"?

Білоруський Гаюн ( білор. Беларускі Гаюн ) — OSINT- проект, що займається моніторингом військової активності російських і білоруських військ на території Білорусі . Моніторингову групу створив перед початком повномасштабного російського вторгнення в Україну у 2022 році активіст Антон Мотолко. Проект назвали на честь білоруського міфічного персонажа лісового духа Хаюна, пише Вікіпедія.

Ситуація на кордоні з Білоруссю - останні новини

Нагадаємо, білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив про перекидання третини армії на кордон з Україною. Проте Держприкордонслужба зазначила, що заяви Лукашенка лише нагнітають ситуацію на користь режиму РФ.

Незабаром Білорусь показово перекинула танки у бік України. У Міністерстві оборони Білорусі стверджують, що танки висунулися в прикордонні райони з Україною після наказу міністра оборони та приведені в готовність.

Речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко попередив, що поки Білорусь залишається під впливом Росії, необхідно бути готовими до будь-якого розвитку ситуації. Він зазанчив, що ситуація на кордоні з Білоруссю залишається загрозливою, але наразі не фіксується переміщення військової техніки чи особового складу з білоруського боку.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти