Байден зупинив будівництво скандальної стіни Трампа

11 лютого 2021, 18:32
Президент США дав вказівку провести ретельний аналіз всіх ресурсів, спрямованих на проект будівництва стіни на кордоні з Мексикою.
Байден
Байден закрив будівництво стіни на кордоні з Мексикою / Reuters

Президент США Джо Байден зупинив реалізацію проекту свого попередника Дональда Трампа на кордоні з Мексикою, де будувалася стіна з установкою систем попередження проникнення незаконних мігрантів.

"Я прийшов до висновку, що оголошення режиму надзвичайної ситуації на південному кордоні було необґрунтованим", - йдеться в листі, яке Байден направив спікеру Палати представників США Ненсі Пелосі.

Байден також зупинив фінансування цього проекту, заявив, що не допустить витрати коштів платників податків на цей проект і зажадав переглянути всі ресурси, спрямовані на його реалізацію.

Зазначимо, будівництво розділової стіни на кордоні з Мексикою стало одним з головних пунктів передвиборчої програми експрезидента США Дональда Трампа в 2016 році.

читайте такожБайден пригрозив застосувати військову силу США по всьому світу

Змінив його Джо Байден відразу після інавгурації в 2021 році не тільки зупинив проект, але і скасував указ попередника про вихід з Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Як раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти