У Білому домі розповіли правду про переговори Байдена з Путіним

26 січня 2021, 23:20
Про що говорили Байден і Путін у телефонній розмові.
У Білому домі розповіли правду про переговори Байдена з Путіним
Байден підтримав Україну в розмові з Путіним / Reuters

Президент США Джо Байден сам подзвонив президенту Росії Володимиру Путіну.

Як повідомляє прес-служба Білого дому, у телефонній розмові з російським лідером Володимиром Путіним лідер США висловився на підтримку суверенітету України і заявив про готовність захищати союзників.

"Він подзвонив Путіну сьогодні після полудня, щоб підтвердити нашу підтримку суверенітету України, а також щоб підняти турбуючи питання, в тому числі повідомлення про пропоновані Росією винагороди за солдатів США в Афганістані, втручання у вибори 2020 року, отруєння Олексія Навального", - сказала прессекретаря Білого дому Джен Псакі.

Вона додала: "намір Байдена полягав у тому, щоб чітко дати зрозуміти, що США будуть діяти рішуче" на захист національних інтересів у відповідь на "зловмисні дії Росії".

читайте такожПерший дзвінок Не Зеленському: Байден і Путін по телефону обговорили Україну

Байден і Путін також обговорили продовження договору про стратегічні наступальні озброєння на 5 років, а також домовилися підтримувати прозору і послідовну комунікацію в майбутньому.

При цьому в пресслужбі Кремля повідомили, що під час телефонної розмови з президентом США обговорювалася ситуація в Україні. Про отруєння Олексія Навального, хакерські атаки і співпрацю з Талібаном в Адміністрації лідера РФ не згадали.

Новини США - про що раніше повідомляв Главред:

  • Після оголошення виборів президента США глава Кремля Володимир Путін привітав Джо Байдена з перемогою. Путін висловив упевненість, що Росія і Америка можуть, незважаючи на розбіжності, сприяти вирішенню багатьох проблем.
  • Джо Байден заявив, що його адміністрація кине виклик противникам США і має намір знову зробити Америку світовим лідером. За його словами, США більше не будуть уникати жорсткого відстоювання своїх цінностей.
  • Після приходу до влади Байден скасував низку указів Трампа. Новий господар Білого дому скасував вихід США з ВООЗ, повернув Штати в Паризьку угоду по клімату і зупинив будівництво стіни на кордоні з Мексикою.
  • При цьому Байден підписав указ про зміну правил в'їзду на територію США у зв'язку з пандемією COVID-19. Особам, які прибувають в Штати, потрібно пред'явити негативний тест на коронавірус і відправитися на самоізоляцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти