А-50 знищений разом з екіпажем, на Іл-22 є поранені: ЗМІ розкрили деталі

15 січня 2024, 15:52оновлено 15 січня, 17:24
1208
Російський літак А-50 був збитий, його екіпаж загинув, розповіло джерело, знайоме з ситуацією.
Іл-22, А-50
У приазов'ї підбили два літаки РФ / Колаж: Главред, Фото: Fighterbomber , mil.ru

Два російських військових літаки були підбиті над акваторією Азовського моря ввечері 14 січня, при цьому літак дальнього радіолокаційного виявлення і наведення А-50 російських окупантів знищений разом з екіпажем.

За повідомленнями російських Telegram-каналів, пов'язаних з армійською авіацією, підбитий Іл-22 "з ушкодженнями і кількома пораненими членами екіпажу" приземлився на цивільному аеродромі, пише The Insider.

У свою чергу експерт Іван Карпов розповів, що, за його даними, літаки були підбиті російськими силами.

відео дня

"Стріляли свої. В цей час йшла українська атака по Бердянську і по Кримському мосту. Російські сили ППО стріляли по ракетах українських ЗРК С-200 і, як я зрозумів, перезахопили ціль", - стверджує він.

Співрозмовник уточнив, що Іл-22 вцілів, тому що оснащений потужними засобами РЕБ (радіоелектронної боротьби), які могли відвести ракету на відстань в 500 метрів, тому вибух тільки пошкодив літак.

"ЗРК Patriot, який є на озброєнні ЗСУ, не зміг би дістати літаки на такій відстані. Це потрібно було б стріляти прямо з передової, і то ймовірність влучити була б дуже низька", - додав Карпов.

Разом з тим джерело The Insider повідомляє, що А-50 збитий, його екіпаж загинув. Скільки людей перебувало на борту, невідомо. Згідно з технічними характеристиками А-50, його льотний екіпаж включає 5 осіб, тактичний - 10 осіб.

Удар по літаках А-50 і Іл-22 РФ

Раніше Валерій Залужний підтвердив знищення російських А-50 та Іл-22 у Приазов'ї. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний подякував Повітряним силам за прекрасно сплановану і проведену операцію в Приазов'ї.

Нагадаємо, експерт пояснив, чи могла сама РФ збити свої А-50 і Іл-22. Літак А-50, його швидкість і висоту польоту, неможливо сплутати з ракетою або винищувачем противника.

Як повідомлялося раніше, ЗСУ могли збити А-50 над Азовом "блукаючим ЗРК". Валерій Романенко пояснив, чим вдалося збити російський літак на граничній дальності.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти