В Італії 16 млн громадян на карантині, Чехія просить заборонити італійцям в'їзд в Європу

8 березня 2020, 12:14
Обмеження стосуються Ломбардії і 14 провінцій в регіонах Венето, Емілія-Романья, П'ємонт, Марке.
коронавірус
В Італії на карантині 16 мільйонів людей / Фото pixabay.com

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що щонайменше 16 млн осіб відтепер не можуть залишати регіон Ломбардія та ще 14 провінцій до 3 квітня через поширення коронавіруса.

"Я беру на себе політичну відповідальність за рішення, які приймаються в ці години. Ми це зробимо", - цитують Конте місцеві ЗМІ.

За інформацією, обмеження стосуються Ломбардії і 14 провінцій в регіонах Венето, Емілія-Романья, П'ємонт, Марке, найбільш уражених коронавірусною інфекцією.

До початку квітня призупинено проведення весіль і похоронів (мається на увазі присутність багатьох людей на похороні), а також релігійні та культурні заходи.

Кінотеатри, нічні клуби, спортзали, басейни, музеї і гірськолижні курорти закриті. Ресторани і кафе можуть відчинятися між 6:00 та 18:00, але клієнти повинні сидіти на відстані метра один від одного.

Людям сказали залишатися вдома якомога більше часу, а тим, хто порушує карантин, може загрожувати три місяці в'язниці, передає ANSA.

Додамо, що станом на ранок неділі, 8 березня, число інфікованих в Італії складає 5883 випадки, 233 людини загинули, 589 - вилікувалися.

У той же час прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабиш вважає, що Італія повинна заборонити всім своїм громадянам їздити в Європу, щоб приборкати новий спалах коронавірусу.

"Італія повинна заборонити всім своїм громадянам виїжджати в Європу, тому що ми не можемо віддати таке розпорядження в Шенгені", - сказав Бабиш, передає Reuters.

Відзначимо, в українських соцмережах з цього приводу дивуються, чому в Україні досі лише один підтверджений випадок.

"А у нас все відмінно і всього 1 підтверджений випадок. Знову йдемо за чорнобильським варіантом", - додала Галина Ємельянова.

"А як же ж наші можновладці будуть без подорожів, для чого ж вони обдирали країну, що б що сидіти з охлосом в Україні...який цей короновірус "пративный" ....так гарненько підлахматєлись....і....бац...такий нежданчік....", - додала Ірина Панфілова.

В Італії 16 млн громадян на карантині, Чехія просить заборонити італійцям в'їзд в Європу

читайте такожПопулярний курорт закрили для туристів через коронавірусНагадаємо, раніше повідомлялося, за минулу добу в Китаї від коронавіруса померло 27 осіб, всього кількість летальних випадків становить 3097.

Кількість хворих збільшилася на 44 людини і досягла 80 695. При цьому за останні 24 години вилікувався 1661 пацієнт, загальна кількість виписаних з лікарень зросла до 57 065.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти