У Харкові росіянин наказав стріляти по людях в автомобілі

3 червня 2022, 21:04оновлено 3 червня 2022, 22:07
Кілька російських військових відмовилися виконувати злочинний наказ, попросили людей покинути машину і вийти.
У Харкові росіянин наказав стріляти по людях в автомобілі
Командир РФ у Харкові наказав стріляти по людях в автомобілі / Фото: gp.gov.ua

Прокуратура Харкова заочно оголосила про підозру командиру однієї з батальйонно-тактичних груп ЗС РФ за фактом порушення законів і звичаїв війни, йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

За даними слідства, в перший день війни російський командир спільно з іншими військовослужбовцями вторглися на територію України і прибули на кільцеву дорогу Харкова. Військові ЗС РФ наказали цивільним особам, які їхали цим шляхом, розвертатися. Люди почали висловлювати своє невдоволення і просили надати їм можливість проїхати в безпечну місцевість. Однак російський командир дав наказ обстрілювати машини цивільних.

Кілька російських військових відмовилися виконувати злочинний наказ, попросили людей покинути машину і вийти. Мати з дочкою зупинилися, військовослужбовці ЗС РФ допомогли їм сховатися, проте їх побачили інші російські військові, готові виконувати злочинну вказівку свого командира. Вони почали стріляти по своїх і жінкам. У результаті один військовий РФ і мати загинули, а дочці вдалося врятуватися. Вона побігла до своєї машини і побачила російського солдата. Він з пораненням повз по землі. Жінка посадила його до автомобіля, рятуючи власне й та його життя.

відео дня

читайте такожСмертельний обстріл Харкова: мати 5-місячного малюка розповіла, як окупанти вбили її чоловіка і сина

Інші цивільні чоловік з жінкою, що стояли в заторі, вирішили розвернутися і виїхати, але окупанти відкрили по них вогонь. Чоловік отримав вогнепальне поранення, проте йому вдалося втекти.

Також встановлено, що російський командир в 2008 році брав участь у війні РФ проти Грузії і підтримував проведення незаконного референдуму в українському Криму.

Досудове розслідування здійснюється Управлінням СБУ в Харківській області.

Новини Харкова онлайн:

Як повідомляв Главред, у самопроголошеній "ДНР" протестують місцеві вояки. Кажуть, що вони не хочуть, щоб їх відправляли воювати в сусідню квазіреспубліку "ЛНР". Звернення до ватажків "Донецької народної республіки" потрапило в Мережу.

"ДНРівці "скаржаться, що три місяці вони билися за Маріуполь, тому тепер не хочуть бути гарматним м'ясом ще й в"ЛНР".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти