Українці можуть побачити зруйновані ра**истами міста Київщини: Google Maps додав панорами

19 травня 2022, 19:42
У низці населених пунктів Київщини відзняли частину матеріалу в рамках спільного проєкту Міністерства внутрішніх справ та експертів Google
Бородянка, обстріл українських міст, зруйнована будівля, зруйнований житловий будинок
На катах можна подивитися знімки обстріляних міст Київщини / Макс Левін

Google Maps додав панорами зруйнованих обстрілами міст Київської області. На карті можна подивитися знімки квітня 2022 року з Бородянки, Бучі, Ірпеня та інших населених пунктів.

Переглянути фото можна за посиланнями:

Раніше стало відомо про те, що в ряді населених пунктів Київщини вже відзняли частину матеріалу в рамках спільного проєкту Міністерства внутрішніх справ і експертів Google з оцифрування наслідків вторгнення Росії, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко на брифінгу в медіацентрі Україна – Укрінформ.

відео дня

"Зараз найближчі міста до Києва: Ірпінь, Буча, Гостомель, Стоянка, Горенка - ми там вже частину матеріалу відзняли... І зараз ми якраз ведемо роботу над тим, щоб масштабувати цю роботу, тому що, на жаль, обсяги, які нам необхідно зафіксувати, досить значні і географія їх широка. Це і Сумська, Чернігівська області. Це ті місця, де є можливість зараз проводити цю роботу. Крім того, ще є частина таких міст і містечок, де ми таку роботу провести не можемо, але повинні бути готові до них", – сказав Бондаренко.

Він зазначив, що панорами зруйнованих будинків, доріг, інфраструктури можна подивитися на картах Google.

За його словами, проект буде в загальному доступі для людей, які бажають володіти об'єктивними даними про свою місцевість і своє нерухоме майно. Окремо планується створити сервіс для правоохоронців і рятувальників, які зможуть використовувати його в якості інформаційно-довідкового ресурсу для координації своїх дій і додаткової фіксації стану речей в регіоні.

Раніше мешканка Бородянки розповіла, як російські окупанти захопили її село під Києвом, і вона вдруге у своєму житті опинилася в центрі військових дій.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти