Загроза з боку Білорусі існує: на Чернігівщині зводять оборонні споруди

2 вересня 2024, 00:46
382
На кордоні із Білоруссю у Чернігівській області Україна посилює оборонні рубежі.
Загроза з боку Білорусі існує: на Чернігівщині зводять оборонні споруди
Оборона на кордоні з Білоруссю / колаж: Главред, фото: Радіо Свобода, DW

У Чернігівській області на кордоні із Білоруссю почали обладнувати нові противотанкові рови та встановлювати додаткові системи захисту. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України (ДПСУ).

Крім того, у відомстві розповіли, що на кордоні значно розширили мінні смуги, а також облаштовують траншеї та інші фортифікаційні споруди. Прикордонники постійно моніторять ситуацію на кордоні за допомогою безпілотників та патрулюють, оцінюючи ситуацію та можливі загрози зі сторони білорусів.

відео дня

Повідомляється, що такі міри застосували через те, що самопроголошений президент Біллорусі Лукашенко стягнув свої війська до кордонів з Україною під виглядом навчань. Вже зараз відомо, що Мінськ перекидає до українських кордонів залізничними ешелонами танки та артилерійські системи.

Але в українських прикордонників є сумніви на рахунок того, що Лукашенко таки наважиться атакувати Україну.

"По-перше, для відбиття атаки в нас є сміливі мотивовані люди, по-друге - зброя, а по-третє - бажання захищати батьківщину. Якщо вони не наважилися 2022 року, то 2024-го, зважаючи на те, як Україна обороняє свої території, є дуже великі сумніви, що вони наважаться", - зазначив прикордонник із позивним "Кум.

Інші прикордонники заявили, що вони моніторять ситуацію, щоб не було скупчення війсь та злочинних угруповань на території Білорусі в безпосередній близкості до України.

Лукашенко у війні проти України - останні новини

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав своїм військам перемістиитися поближче до кордонів з Україною. Аналітики стверджують, що він це робить через тиск з боку Путіна.

Однак, пізніше аналітики повідомили, що Лукашенко всіляко старається уникнути війни з Україною і сам він розуміє, що йому це не вигідно.

Нагадаємо, на республіканській педагогічній раді Лукашенко заявив, що "дехто" рекомендував йому перейти на бік України та воювати проти Росії та режиму Путіна.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти