Нова Ізоляція: на Херсонщині ра**исти жорстоко катують українців у в'язниці

13 квітня 2022, 18:24
У незаконній в'язниці утримуються близько 137 українців, утримуваних путінськими військовими.
Російські військові в Маріуполі 24.02.2022
/ Reuters

На окупованій частині Херсонської області російські окупанти утримують захоплених проукраїнських активістів у в'язниці, на зразок донецької Ізоляції.

У катівнях утримуються близько 137 українців, які незаконно утримуються путінськими військовими, розповіла уповноважена з прав людини Людмила Денисова.

За даними обласної прокуратури, ра**исти утримують у в'язниці чотирьох журналістів.

відео дня

Уповноважена з прав людини підкреслила, що в незаконній херсонській в'язниці незгодних з окупаційним режимом піддають жорстоким тортурам.

"Такі дії російських загарбників на тимчасово окупованих територіях це військовий злочин, визначений статутом Міжнародного військового трибуналу і Римським статутом Міжнародного кримінального суду, і порушення норм Женевської конвенції Про захист цивільного населення під час війни", – підкреслила омбудсмен.

читайте такожОзброєні орки задкували назад: в окупованому Херсоні пройшов потужний проукраїнський мітинг

Як повідомлялося, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявила, що зґвалтування стало ще однією зброєю путінської армії проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях. За її словами, з кожним днем війни в Україні фіксується все більше випадків сексуального насильства з боку загарбників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти