Звернення 1+1 media та Rewilding Ukraine щодо необхідності захисту тварин

18 травня 2022, 18:32
Звернення 1+1 media та Rewilding Ukraine щодо необхідності захисту тварин

Від імені 1+1 media, одного з найбільших медіахолдингів у Східній Європі, та Rewilding Ukraine, громадської організації, що займається питанням відновлення природних ландшафтів, повернення диких тварин в природу та сталого розвитку громад, звертаємося до міжнародної спільноти із захисту рослинного та тваринного світу, профільних організацій та небайдужих громадян по всьому світу.

Уже більше двох місяців триває жорстока війна рф в Україні, яка забирає тисячі мирних життів та знищує на своєму шляху все живе. Внаслідок бойових дій та постійних бомбардувань з боку російських військ знищуються цінні природні території, помирає велика кількість тварин, які знаходяться в зоопарках, заповідниках або в покинутих назавжди домівках. Знищуються умови для належного проживання тварин як у дикій природі, так і спеціалізованих місцях. Лише за перший місяць війни було заморено голодом 380 собак та спалено живцем близько 30 коней у Гостомелі, розстріляно 120 тварин в Ясногородці та вбито більше 100 корів снарядами у Харкові. І ці страшні цифри щоденно ростуть.

Ми закликаємо профільні міжнародні організації об’єднатися та допомогти зберегти природні території та життя безневинних тварин в Україні. Першочергово – надати гуманітарну допомогу притулкам, тимчасово переміщеним домашнім та диким тваринам, природним територіям під окупацією, включаючи їжу, медикаменти, необхідне обладнання для догляду та лікування тварин, тощо. У подальшому – опрацювати спільну міжнародну програму з відновлення природних ландшафтів та відповідних зон проживання диких тварин, а також з надання технічної та фінансової підтримки для реновації зруйнованих заповідників та зоопарків у постраждалих внаслідок війни регіонах України.

Своєю чергою, 1+1 media як один з найбільших мовників України регулярно говоримо про таку необхідність на всіх своїх медіаресурсах і готові продовжувати робити це. Rewilding Ukraine підтримує партнерські заповідні території та установи, що страждають від війни. Також команда логістично допомагає іншим донорам у наданні цільової підтримки організаціям, що найбільше потребують допомоги. Разом ми можемо зробити більше!

Ознайомитися з потребами заповідних територій, зоопарків, зоозахисних організацій можна на сайтах українською та англійською мовами.

Сторінка постійно оновлюється новими організаціями, які приєднуються до кампанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти