Жорстокі бої під Мар'їнкою: відкрито збір на дрони для 206-го батальйону військ ТРО

3 квітня 2024, 17:24
Офіцер Роман Кулик розповів про те, що російські окупанти регулярно використовують заборонену міжнародними конвенціями хімічну зброю проти українськіх воїнів.
Дроны, сбор
Відкрито збір на дрони для 206-го батальйону військ ТРО/ коллаж Главред, фото Новинарня, УНИАН

206-й окремий батальйон військ Територіальної оборони (ТРО) потребує допомоги українців у придбанні дронів ‒ оскільки на Мар’їнському напрямку фронту точаться дуже важкі бої. Про це в ефірі каналу "УНІАН ТV" командир механізованої роти Роман Кулик (позивний "Вікінг").

Долучитися до вищезгаданого збору можна за цим гіперпосиланням ‒https://send.monobank.ua/jar/P6acWMxyd

"Загалом, якщо переходити до стану справ на наші ділянці ‒ я не відкриваю ні для кого таємниці, що Новомихайлівський і Мар’їнський напрямок є одними з найскладніших. І загалом тут наший батальйон, 79-та десантно-штурмова бригада, 53-та механізована бригада і багато-багато інших підрозділів за допомогою героїзму солдатів, сержантів, офіцерів нижчих ланок, неймовірними зусиллями тримають цю ділянку ‒ тому що росіяни кинули сюди величезні сили. І якщо на Авдіївсьому напрямку величезні хвилі бронетехніки в лоб атакують і намагаються прорвати оборону, то тут вони діють меншими групами, але також постійно використовують бронегрупи, бронетехніку, танки, БМП, БТРи, комбінуючи їх з ударами керованими авіаційними авіабомбами ‒ по наших позиціях, по тилах, по логістиці, таким чином намагаючись продавити оборону тут", ‒ сказав він.

Також пан Кулик розповів про те, що російські окупанти регулярно використовують заборонену міжнародними конвенціями хімічну зброю проти українців.

"Вона (хімічна зброя – Главред) використовується постійно. Ми стикнулися вперше з цим ще на Миколаївщині, на Херсонщині, коли противник використовував для того, щоб "викурити" з позицій наших бійців, і потім вже завдавати їм вогневе ураження - артилерією, мінометами і так далі. І тут ми стикнулися з цим ще у більшому масштабі. Противник використовує це на постійній основі, для того, щоб вивести наших бійців з укриттів, з бліндажів і так далі. І потім уже спробувати штурмувати їх, коли наші бійці будуть отруєні газами і будуть вже не в стані нести оборону. Тому на нашій ділянці це також траплялося неодноразово. […] Була у нас одна така ситуація, коли довелося відійти і потім повертатись на позицію ‒ після того, як перечекали, коли гази власне вивітряться і коли буде можливість просто повернутися. Тому що на той момент всі протигази були знищені обстрілами і так далі", ‒ резюмував він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти